Janus sa teší na reprezentačnú premiéru: Som ochotný aj puky zbierať

NETKY.SK • 6 November 2012, 20:02 • 2 min
Janus sa teší na reprezentačnú premiéru: Som ochotný aj puky zbierať

Janus sa teší na reprezentačnú premiéru Som ochotný aj puky zbierať - Hokej Na svoj prvý seniorský zraz v Bratislave dorazil s úsmevom a odhodlaním predviesť rovnaké výkony ako v klube. Na začiatku sezóny mal pred sebou ťažkú otázku, či zotrvať v zámorí a

slovakia

left justify in out

img

Na svoj prvý seniorský zraz v Bratislave dorazil s úsmevom a odhodlaním predviesť rovnaké výkony ako v klube.

Na začiatku sezóny mal pred sebou ťažkú otázku, či zotrvať v zámorí a možno márne čakať na svoju šancu, alebo sa vrátiť do Európy. 
 
Rozhodol sa pre druhú možnosť a neľutuje. Brankár Jaroslav Janus udivuje svojimi výkonmi v drese Slovana Bratislava celú KHL a práve výbornou formou si vypýtal premiérovú pozvánku do seniorskej reprezentácie.

Do Európy ho priviedla zložitá situácia s brankármi v klube NHL Tampa Bay Lightning. V kádri "bleskov" ich bol totiž pretlak a Janus nevedel, či si zachytá. Keď sa rozhodol pre návrat na starý kontinent, siahli po ňom "belasí" a odvtedy patrí k ich oporám. "Keď som sa rozhodol pre Európu, uvažoval som aj nad tým, že by som sa chcel dostať do slovenskej reprezentácie. No v prvom rade išlo o to chytať v Slovane, podávať dobré výkony v tíme a reprezentácia je už len také plus," uviedol dvadsaťtriročný gólman.

Na svoj prvý seniorský zraz v Bratislave dorazil s úsmevom a odhodlaním predviesť rovnaké výkony ako v klube. "Bojoval som o šancu dostať sa sem a podarilo sa mi to. Teraz urobím všetko pre to, aby sme v zápasoch, ktoré nás čakajú, vyhrali."

Ako nováčik v kádri bude zrejme musieť zaplatiť nejaké "prískočné", no čo konkrétne ho čaká, to ešte netuší. "Ešte som sa o tom s nikým nebavil. Uvidíme, čo ma tu čaká. Keď však bude treba, budem aj zbierať puky, veď som v tejto nominácii jeden z najmladších. Dúfam hlavne, že zapadnem do kolektívu," pokračoval Janus, ktorý sa už nevie dočkať svojej premiéry v seniorskom národnom drese."Teším sa na to. Máme skvelý tím, je tu veľa skúsených hráčov či už z Ruska, alebo z iných európskych líg. Na turnaji chceme potešiť slovenských divákov."

Janus je v Slovane jasnou brankárskou jednotkou, z 22 duelov Slovana v KHL nebol medzi troma žrďami iba dvakrát. Po nabitom programe a neustálom cestovaní by sa žiadal odpočinok, na to však ani nepomyslel. "Nie, nie, ja som rád, že dostávam toľko priestoru, že ma nominovali a zase pribudnú nejaké zápasy. Minulú sezónu som toľko priestoru nemal, takže sa to teraz snažím využiť čo najlepšie," dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies