Janukovyčova amnestia na Ukrajine sa dotkne 259 demonštrantov

NETKY.SK • 6 Február 2014, 07:58 • 2 min
Janukovyčova amnestia na Ukrajine sa dotkne 259 demonštrantov

KYJEV - Piatková amnestia ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča sa dotkne celkovo 259 protivládnych demonštrantov, voči ktorým stiahnu všetky kriminálne obvinenia. V stredu to potvrdil tamojší generálny prokurátor.

slovakia

left justify in out

"Sú to ľudia, ktorí boli podozriví z trestných činov," cituje tlačová agentúra RIA Novosti Viktora Pšonku. "Asi 150 bolo zatknutých, ďalší boli v domácom väzení alebo sa zaviazali, že neopustia územie (krajiny)," dodal.

Ukrajinský prezident Janukovyč pod tlakom protestov v piatok podpísal amnestiu pre opozičných aktivistov a potvrdil tiež rozhodnutie parlamentu zrušiť kritizované zákony sprísňujúce pravidlá demonštrácií a postihy za ich porušovanie. Opozícia všetky doterajšie ústupky označila za nepostačujúce a oznámila, že sa bude snažiť presadiť zmeny v ústave, ktoré by oslabili právomoci prezidenta. Demonštranti v Kyjeve naďalej neplánujú opustiť svoj tábor v centre ani okupované budovy, pokračuje však taktiež prímerie medzi radikálmi a políciou vyhlásené po nedávnych stretoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona