Janukovyčov advokát poskytol ukrajinskej prokuratúre jeho adresu

NETKY.SK • 27 August 2015, 18:54 • 2 min
Janukovyčov advokát poskytol ukrajinskej prokuratúre jeho adresu

MOSKVA - Advokát ukrajinského exprezidenta Viktora Janukovyča odovzdal dnes ukrajinskej generálnej prokuratúre adresu svojho mandanta v Rostove na Done. S odvolaním sa advokátsku kanceláriu, ktorá Janukovyča zastupuje, o tom informovala televízna spoločnosť TSN.

slovakia

left justify in out

Advokát Vitalij Serďuk dnes na tlačovej konferencii uviedol, že ukrajinská prokuratúra posiela výzvy adresované Janukovyčovi na neexistujúcu adresu. "Začali kauzu, pričom o tom ani len neupovedomia ľudí, ktorých sa týka," kritizoval Serďuk. V tejto súvislosti vyhlásil, že bude trvať na tom, aby ukrajinský generálny prokurátor Viktor Šokin zabezpečil príchod ukrajinského vyšetrovateľa na adresu, kde sa Janukovyč zdržiava.


Šokin však medzičasom oznámil, že ukrajinský vyšetrovateľ do Ruska určite nevycestuje, keďže ukrajinská prokuratúra nemá právo v Rusku robiť úkony súvisiace so svojím vyšetrovaním.


Podľa Šokina sa ukrajinská generálna prokuratúra opäť obráti na príslušné orgány v Rusku a požiada ich o Janukovyčovo vydanie. Ubezpečil, že vyšetrovanie Janukovyča v kauze Majdan sa ocitne na súde.


Ukrajinská vláda Janukovyča viní zo sprenevery štátnych peňazí aj smrti vyše sto demonštrantov na kyjevskom Námestí nezávislosti, známom ako Majdan, kde sa na prelome rokov 2013-14 odohrávali búrlivé protivládne demonštrácie, ktoré prerástli do stretov s políciou. Protesty boli v počiatočnej fáze dôsledkom nečakaného rozhodnutia najvyšších predstaviteľov Ukrajiny prerušiť proces európskej integrácie, neskôr demonštranti začali požadovať odstúpenie prezidenta Janukovyča a jeho vlády.


O Janukovyčovo vydanie Ukrajina žiada Rusko už od marca minulého roka. Janukovyč ušiel do Ruska po tom, čo sa narýchlo zbalil vo svojej luxusnej dači v noci na 23. februára 2014. krátko po tom, ako sa moci na Ukrajine ujali prozápadní politici.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona