Janukovyča mladšieho pochovali na starom vojenskom cintoríne na Kryme

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 09:10 • 2 min
Janukovyča mladšieho pochovali na starom vojenskom cintoríne na Kryme

KYJEV - Mladšieho syna zosadeného ukrajinského prezidenta Viktora Janukovyča, ktorý tragicky zahynul na jazere Bajkal na východe Ruska, pochovali v pondelok na vojenskom cintoríne v Sevastopole na Krymskom polostrove. Agentúre Kryminfo to oznámil jeden z duchovných tamojšieho chrámu sv. Mikuláša.

slovakia

left justify in out

Na cirkevnom pohrebe sa zúčastnili obaja rodičia Viktora Janukovyča mladšieho, jeho manželka i malý syn, ako aj niekoľko ďalších ľudí, podľa všetkého príbuzných, informoval zdroj.

 

Telesné pozostatky doviezli do chrámu sv. Mikuláša v noci na 23. marca. Pohrebné obrady trvali do rána, keď sa na modlitbách a samotnom uložení rakvy do hrobu zúčastnila aj rodina. Počas pohrebu ochranka na cintorín nepustila nijaké nepozvané osoby, uviedol kňaz. Podľa agentúry Ukrinform nie je na hrobe Janukovyča ml. tabuľka s menom ani kríž, len množstvo kytíc a vencov so stuhami. Niektoré ukrajinské médiá dnes zverejnili aj snímky predpokladaného hrobu Janukovyča mladšieho.

 

 

Ukrajinské médiá v nedeľu informovali, že v piatok 20. marca došlo neďaleko Mysu Choboj na ostrove Oľchon v Bajkalskom jazere k nehode, pri ktorej sa minibus značky Volkswagen so šiestimi ľuďmi potopil pod ľad. Piatich cestujúcich zachránili, vodič však zahynul.

 

 

 

Špekulovalo sa, že vodičom bol Janukovyč mladší. Ruské úrady túto informáciu odmietli potvrdiť, správu o tragickej smrti napokon v pondelok podvečer zverejnila niekdajšia vládnuca strana na Ukrajina - Strana regiónov, ktorej bol Janukovyč mladší členom a poslancom.

 

Vojenský cintorín a chrám sv. Mikuláša sa nachádzajú v severnej časti Sevastopola. Sú pamätníkom vojakov padlých pri obrane mesta pred anglickými a francúzskymi vojskami v rokoch 1854-55.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona