Janukovyč zvolal na budúci týždeň mimoriadnu schôdzu parlamentu

NETKY.SK • 23 Január 2014, 17:08 • 2 min
Janukovyč zvolal na budúci týždeň mimoriadnu schôdzu parlamentu

KYJEV - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč zvolal na budúci týždeň mimoriadnu schôdzu parlamentu s cieľom prerokovať napätie v spoločnosti, ktoré sa vystupňovalo o tom, čo pri potýčkach s políciou zahynuli v Kyjeve dvaja demonštranti. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nič však nenasvedčuje tomu, že zvolaním mimoriadnej schôdze chce Janukovyč dospieť k nejakému kompromisu s opozíciou, ktorá požaduje jeho odstúpenie. Janukovyčovi stúpenci majú v parlamente väčšinu kresiel. Vodcovia opozície vyhlásili, že Janukovyč musí urobiť ústupky do dnešného večera, inak môže očakávať obnovenie zrážok demonštrantov s políciou.

Ukrajinský premiér Mykola Azarov obvinil opozičných demonštrantov, že sa snažia o štátny prevrat a označil požiadavku opozície na vyhlásenie predčasných prezidentských volieb za "absolútne nerealistickú". Riadne prezidentské voľby sú naplánované na jar 2015. "To, čo robia, je regulárny pokus o štátny prevrat," povedal dnes Azarov na Svetovom ekonomickom fóre vo švajčiarskom Davose na margo protestov, ktoré na Ukrajine vyvolalo rozhodnutie vlády prerušiť prístupové rokovania s Európskou úniou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies