Prezidentské voľby na Ukrajine budú podľa vládnej strany v decembri

NETKY.SK • 21 Február 2014, 09:21 • 2 min
Prezidentské voľby na Ukrajine budú podľa vládnej strany v decembri

KYJEV - Jedným z výsledkov krízových rokovaní medzi ukrajinskou vládou a opozíciou za účasti ministrov zahraničných vecí troch krajín EÚ je údajne dohoda o predčasných prezidentských voľbách, ktoré by sa mali uskutočniť v decembri, teda niekoľko mesiacov pred riadnym termínom.

slovakia

left justify in out

Šéf parlamentného klubu vládnej Strany regiónov Olexandr Jefremov to uviedol v piatkovom vyjadrení pre agentúru Interfax, z ktorého citovali zahraničné médiá. Kancelária prezidenta Viktora Janukovyča predtým oznámila dosiahnutie dohody o vyriešení krízy, jej podrobnosti však zatiaľ nie sú známe a rokovania trvajúce od štvrtkového dopoludnia údajne stále pokračujú.


Podľa spravodajského portálu Ukrajinska Pravda sa podpis dokumentu očakáva na poludnie miestneho času. Pokračuje aj zasadnutie ukrajinského parlamentu, ktorý vo štvrtok neskoro večer vyzval na zastavenie "protiteroristickej operácie" v krajine po vypuknutí násilných nepokojov a vyšetrovanie krviprelievania. Nasadenie silových zložiek v uliciach ukrajinských miest pritom označil za protiústavné. Násilie v centre Kyjeva pokračovalo aj v piatok a podľa opozičných zdrojov si od utorka vyžiadali najmenej 128 obetí na životoch ako aj niekoľko stoviek zranených. Ukrajinské ministerstvo zdravotníctva zatiaľ potvrdilo usmrtenie 77 ľudí. 

Na krízových rokovaniach v Kyjeve sa zúčastňujú ministri zahraničných vecí Francúzska, Nemecka a Poľska. Partneri z ostatných krajín EÚ sa medzitým vo štvrtok v Bruseli dohodli na zavedení sankcií voči ukrajinským predstaviteľom, ktorým pripisujú zodpovednosť za krvavé násilie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies