Janukovyč sa opäť stretol s opozíciou

NETKY.SK • 25 Január 2014, 16:22 • 2 min
Janukovyč sa opäť stretol s opozíciou

KYJEV - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč sa v sobotu opäť stretol s lídrami opozície s cieľom nájsť riešenie pokračujúcej krízy v krajine.

slovakia

left justify in out

Janukovyč rokuje s vodcom strany Udar (Úder) Vitalijom Kličkom, šéfom nacionalistickej strany Svoboda (Sloboda) Olehom Tjahnybokom ako aj lídrom strany Baťkivščina (Vlasť) Arsenijom Jacenjukom, informoval popoludní prezidentský palác. Štvrtkové rozhovory medzi prezidentom Janukovyčom a opozičnými lídrami priniesli len malé ústupky zo strany ukrajinskej vlády. Opozícia z nich vyjadrila sklamanie, keďže očakávala oveľa viac. Janukovyč sľúbil len prepustenie aktivistov zadržaných počas protestov, odmietol však splniť hlavné požiadavky, ktorými sú predčasné parlamentné a prezidentské voľby, okamžité odstúpenie vlády i prezidenta ako aj zrušenie opatrení namierených proti demonštrantom, ktoré uzákonili minulý týždeň. V piatok prezident navyše avizoval, že urobí zmeny vo vláde, opozícii to však stále nestačí. Demonštrácie na Ukrajine majú už podľa vlády tri a podľa opozície až šesť obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona