Janukovyč sa na výsluch v Ukrajne nedostaví - bojí sa o svoje zdravie a život

NETKY.SK • 7 August 2015, 10:03 • 2 min
Janukovyč sa na výsluch v Ukrajne nedostaví - bojí sa o svoje zdravie a život

KYJEV - Bývalý ukrajinský prezident Viktor Janukovyč sa 11. augusta nedostaví na výsluch, na ktorý ho vyzvala ukrajinská generálna prokuratúra. Vo vysielaní televízie Hromadske.tv o tom dnes informoval Janukovyčov advokát Vitalij Serďuk.

slovakia

left justify in out

Advokát poukázal na celý rád vážnych dôvodov, pre ktoré sa jeho mandant na výsluchu nezúčastní. Ako hlavný uviedol, že Janukovyč sa obáva o svoje zdravie a život. Serďuk však potvrdil, že Janukovyč je ochotný vypovedať z miesta svojho súčasného pobytu prostredníctvom videokonferencie.

 

Oficiálny vládny vestník vo štvrtok zverejnil výzvu generálnej prokuratúry Ukrajiny adresovanú exprezidentovi Janukovyčovi, ktorého žiada, aby sa 11. augusta o 11.00 h dostavil na vyšetrovacie a procesné úkony v trestnom konaní, ktoré sa voči nemu vedie.

 

Začiatkom roku 2015 sa objavila správa, že predstavitelia zosadenej ukrajinskej vlády budú na Ukrajine súdení v neprítomnosti, in absentia. Na Ukrajine je Janukovyč podozrivý a obvinený z vytvorenia zločineckej organizácie, sprenevery peňazí zo štátnych prostriedkov, zneužívania svojho postavenia, vlastizrady a ďalších trestných činov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies