Janukovyč navštívil tajne svojho náprotivka Putina

NETKY.SK • 7 December 2013, 10:42 • 2 min
Janukovyč navštívil tajne svojho náprotivka Putina

KYJEV - Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč v piatok neočakávane priletel do ruského letoviska Soči, kde sa stretol so svojim náprotivkom Vladimirom Putinom.

slovakia

left justify in out

Utajovaný príchod kritizovaného ukrajinského lídra potvrdila jeho kancelária i Putinov hovorca Dmitrij Peskov. Detaily ich rokovania známe nie sú, no hovoriť sa malo o strategickej dohode medzi Kyjevom a Moskvou. Deje sa tak po novembrovom ukrajinskom rozhodnutí odložiť podpísanie dôležitých dohôd s EÚ. Podľa ukrajinskej strany lídri hovorili o "obchodnej a hospodárskej spolupráci a prípravách na budúci podpis strategického partnerstva". Peskov dodal, že dvojica na svojom v poradí štvrtom stretnutí za posledné dva mesiace debatovala o "aktuálnych bilaterálnych záležitostiach".

Janukovyč do Ruska pricestoval po ukončení štvordňovej návštevy Číny, kde hľadal zlepšenie obchodných vzťahov a finančnú podporu pre ťažko skúšanú ukrajinskú ekonomiku. V jeho vlasti pritom prebiehajú mohutné demonštrácie, na ktorých časť verejnosti vyjadruje nespokojnosť s postojom vlády k ponuke EÚ na užšiu spoluprácu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies