Janukovičov obhajca predložil dôkazy prítomnosti gruzínskych odstrelovačov na "maidane"

NETKY.SK • 13 December 2017, 20:12 • 2 min
Janukovičov obhajca predložil dôkazy prítomnosti gruzínskych odstrelovačov na "maidane"

KYJEV - Na zasadnutí Obolonskeho okresného súdu, predložili video rozhovor lídra strany "Pre život" Vladimíra Rabinoviča o prítomnosti protestných akcií gruzínskych odstrelovačov z roku 2014 v Kyjeve. Informuje agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Obhajca bývalého prezidenta Ukrajiny Viktora Janukovyča, predložil niekoľko dôkazov prítomnosti gruzínskych žoldnierov počas udalostí na "maidane" v roku 2014. Takže boli predstavené videozáznamy, na ktorých je priamo ukázané ostreľovanie demonštrantov aj príslušníkov bezpečnostných síl z budovy hotelu "Ukrajina" a budovy konzervatória na "maidane". 

 

Oheň po demonštrantoch, počas protestov, viedli žoldnieri, ktorých špeciálne doviezli do Kyjeva, na organizovanie nepokojov a dali príkaz strielať do ľudí. Tieto údaje boli zverejnené na základe svedectva dvoch gruzínskych občanov, ktorí patrili k tým istým ostrostrelcom, ktorí zabíjali ľudí v Kyjeve a súhlasili pod prísahou poskytnúť dôkazy na súde cez video, aby zabezpečili svoju bezpečnosť, pretože niektorí z ostrostrelcov, už zmizli.

 

Po svedectve gruzínskeho odstrelovača, sa do Kyjeva dostavili na požiadavku Michaila Saakašviliho. "Žiadam súd, venovať pozornosť na účasť poslanca Sergeja Pašinskeho, ktorý dohliadal na ostreľovačov a doniesol 20. februára v roku 2014 zbrane na "maidan" a dal ich tým osobám," požiadal právnik Janukoviča - Vitaliy Serdyuk.

 

Podľa slov obhajcu, tieto informácie vyvrácajú vinu Janukoviča v popravách na "maidane" a podtvrdzujú fakt spáchania štátneho prevratu v Kyjeve. Presne v súvislosti s týmito okolnosťami, podľa slov právnika, Janukovič vtedy požiadal o pomoc európskych ručiteľov dohody o riešení krízy na Ukrajine, o policajnej a bezpečnostnej pomoci pre stabilizáciu situácie v krajine, v ktorej ju odmietli.

 

Ako dôsledok útokov v centre ukrajinského hlavného mesta v zime v roku 2014 zabili viac ako sto ľudí, vrátane 19 príslušníkov bezpečnostných síl. Celkom, podľa údajov ministerstva vnútra, v období od 21. novembra roku 2013 do 20. februára roku 2014 sa obeťami stalo viac ako tisíc príslušníkov bezpečnostných síl. Ukrajinská prokuratúra však tieto fakty ne vyšetruje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona