Januárový zápas Slovenska s Ugandou napokon neoficiálny

NETKY.SK • 15 Február 2017, 12:37 • 2 min
Januárový zápas Slovenska s Ugandou napokon neoficiálny

BRATISLAVA - Slovenská futbalová reprezentácia odohrá v kalendárnom roku 2017 svoj prvý oficiálny zápas až v nedeľu 26. marca na Malte proti domácemu tímu v rámci F-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2018 do Ruska.

slovakia

left justify in out

Obidva duely tímu Slovenska, ktorý v prvej polovici januára tohto roka absolvoval prípravný kemp v Spojených arabských emirátoch, tak majú neoficiálny status. Informuje o tom oficiálna internetová stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Na pripomenutie, Slováci 8. 1. v Abú Zabí podľahli Uganďanom 1:3 a o štyri dni neskôr 12. 1. v súboji ligových výberov oboch krajín neuspeli ani proti Švédom (0:6). V prípade zápasu so severanmi bolo známe už od začiatku, že pôjde o neoficiálne stretnutie - švédsky protivník tímu SR pricestoval do SAE s ligovým výberom.   


Duel s Ugandou, ktorá sa pripravovala v rámci asociačného termínu Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) na Africký pohár národov, pôvodne figuroval v kalendári FIFA na jej oficiálnej web stránke ako oficiálny (priateľský). K jeho zmene na neoficiálny (teda taký, ktorého výsledok sa nezapočítava do renkingu FIFA, pozn.), došlo v deň jeho konania. Potvrdilo to jej príslušné oddelenie (Data Management) ako aj vedúci medzinárodného a organizačného oddelenia SFZ Peter Palenčík, ktorý upresnil, že vtedy so zmenou klasifikácie zápasu Uganda súhlasila.

Z hľadiska histórie a futbalových štatistík to znamená, že Michal Šulla, Adam Jakubech, Juraj Kotula, Martin Šulek, Denis Vavro, Martin Králik, Martin Bukata, Tomáš Huk, Roman Gergel, Miroslav Káčer, Michal Škvarka, Filip Oršula, Pavol Šafranko, Tomáš Malec, Dávid Guba a Filip Hlohovský si na svoj prvý oficiálny reprezentačný štart musia počkať, strelec jediného gólu Slovenska proti Ugande Denis Vavro aj na svoj prvý zásah v najcennejšom drese.

Neoficiálnymi zápasmi (nezapočítavanými do rebríčka FIFA), ktoré sa v danom období odohrali v Spojených arabských emirátoch, sú podľa informácie na webe SFZ aj duely Švédsko - Pobrežie Slonoviny, Maroko - Fínsko či Fínsko - Slovinsko.


 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona