Januárový zápas La Ligy medzi Gironou a Barcelonou napokon v USA neodohrajú

NETKY.SK • 11 December 2018, 14:39 • 2 min
Januárový zápas La Ligy medzi Gironou a Barcelonou napokon v USA neodohrajú

MADRID - Vedenie najvyššej španielskej futbalovej súťaže Primera División sa vzdalo akýchkoľvek úvah zorganizovať v tejto sezóne 2018/2019 zápas v USA. V januári sa mal v Miami uskutočniť duel medzi Gironou a FC Barcelona. Druhý menovaný klub sa však rozhodol od zámeru odstúpiť, keďže stále nedošlo k dohode medzi všetkými zainteresovanými stranami.

slovakia

left justify in out

Predstavitelia úradujúceho majstra La Ligy nevylúčili, že v budúcnosti pristúpia na odohranie zápasu mimo španielskeho územia. Podmienili to však dohodou všetkých strán. "Od samého začiatku sme deklarovali, že účasť na stretnutí v zahraničí je dobrovoľná. Ak si to teraz FC Barcelona neželá, zápas v Miami sa neuskutoční v dohodnutom termíne," uvádza sa v stanovisku súťaže.

Vedenie španielskej La Ligy uzavrelo v auguste 15-ročný kontrakt s newyorskou spoločnosťou Relevent, z ktorého vyplývalo aj to, že v každej z nasledujúcich pätnástich sezón by fanúšikovia v Severnej Amerike mali vidieť minimálne jeden zápas španielskej ligy.

"Je nám ľúto, že sme sklamali fanúšikov v USA. V najkratšom možnom čase sa vynasnažíme zorganizovať súťažný zápas La Ligy v USA a napodobniť veľké zámorské súťaže (NBA, NFL, MLB, NHL), ktoré taktiež expandovali za hranice," dodáva vedenie španielskej La Ligy.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies