Jantulík v Nemecku aj vinou motora jedenásty, celkove trinásty

NETKY.SK • 20 September 2010, 11:17 • 2 min
Jantulík v Nemecku aj vinou motora jedenásty, celkove trinásty

Jantulík v Nemecku aj vinou motora jedenásty, celkove trinásty - Ostatné športy Podujatím na okruhu Hockenheimring sa cez víkend uzavrel tohtoročný seriál medzinárodných majstrovstiev Nemecka cestných motocyklov, kde sa v triede 125 cm3 predstavil aj slov

slovakia

left justify in out

img

Podujatím na okruhu Hockenheimring sa cez víkend uzavrel tohtoročný seriál medzinárodných majstrovstiev Nemecka cestných motocyklov, kde sa v triede 125 cm3 predstavil aj slovenský pretekár Jakub Jantulík. V kvalifikačných tréningoch si iba 16-rocný jazdec v konkurencii 42 súperov vyjazdil 13. pozíciu pre štart do nedeľných pretekov, pričom v prvej kvalifikácii okúsil aj tvrdosť nemeckého asfaltu.
      V samotných pretekoch sa mu spočiatku darilo, prepracoval sa na 6. pozíciu, no s "vädnúcim" motorom svojej Aprilie bol v cieli jedenásty. Keďže Jantulík tento rok niekoľko podujatí nemeckého šampionátu vynechal, v záverečnom hodnotení mu patrí trináste miesto.
      "Po niekoľkotýždňovej prestávke som sa v piatok vo voľných tréningoch potreboval dostať do tempa, no priznávam, že sa mi to veľmi nedarilo," uviedol Jantulík a dodal: "V sobotu už to bolo oveľa lepšie, hneď v úvode som sa dostal na svoj najlepší čas z piatka, ale moja radosť dlho netrvala. Bolo o niečo chladnejšie, pneumatiky ešte neboli dostatočne zahriate a v snahe zrýchľovať som po pár kolách spadol a bol som nakoniec až sedemnásty. V druhej kvalifikácii sa mi nepodarilo zajazdiť ani jedno dostatočné rýchle kolo, vždy som musel predbiehať pomalších súperov a to znamenalo až trinástu pozíciu na štarte. Do pretekov sa mi však podarilo dobre odštartovať, predbehol som troch súperov a postupoval stále dopredu. Dostal som sa až na šieste miesto. Žiaľ, v tom momente mi začal 'vädnúť' motor, prepadával som sa poradím a v cieli som bol až jedenásty."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies