Jantek povedie Prešov minimálne do konca jesene

NETKY.SK • 3 November 2016, 09:04 • 2 min
Jantek povedie Prešov minimálne do konca jesene

PREŠOV - Hráčov 1. FC Tatran Prešov povedie aj naďalej Miroslav Jantek, ktorý viedol mužstvo z lavičky v dvoch ostatných vystúpeniach v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži - v 13. kole na súperovej pôde proti Michalovciam (2:2) i v nedeľňajšom domácom súboji 14. kola proti lídrovi Fortuna ligy zo Žiliny (1:1).

slovakia

left justify in out

Aj v médiách avizovaný rakúsky kormidelník Günter Kronsteiner, ktorému mal Jantek robiť asistenta, nateraz neposilní nováčika zo Šariša. "Miroslav Jantek povedie náš tím minimálne do konca jesennej časti, teda v nastávajúcich piatich kolách. Pokiaľ bude vedenie klubu spokojné, nevylučujeme ani jeho zotrvanie na lavičke do konca sezóny 2016/2017. Bude pôsobiť už v pozícii hlavného kouča, meno jeho asistenta ešte doriešime. Je možné, že ním bude Marek Petruš, ktorý ním bol v nedeľu proti Žiline, alebo niekto iný," uviedol v stredu večer pre agentúru SITA generálny manažér 1. FC Tatran Prešov Marek Trávniček a pokračoval: "Pokiaľ ide o Güntera Kronsteinera, momentálne sa už nezúčastňuje na tréningoch ani pri ligových zápasoch. Doteraz nemá vybavené potrebné náležitosti. Pôsobil v Amerike, neprišli mu niektoré dokumenty súvisiace s platnosťou licencie. Bez nej sa nemôžeme s týmto trénerom dohodnúť na spolupráci."

 

Po odvolaní trénera "zeleno-bielych" Stanislava Vargu po 11. kole Fortuna ligy (bývalý slovenský reprezentant naposledy koučoval mužstvo v Trenčíne proti úradujúcemu majstrovi pri remíze 1:1, pozn.) viedol prešovský tím v domácom víťaznom súboji 12. kola proti Ružomberku (2:1) asistent Ján Karaffa, s ktorým však tiež po vzájomnej dohode ukončili pôsobenie v Tatrane. Ďalšie dve ligové vystúpenia sa uskutočnili pod taktovkou spomenutého 48-ročného Miroslava Janteka. "Niekedy možno treba dať mužstvu nový impulz a pristúpiť ku zmene. Nám to zatiaľ vychádza, štyri kolá sme neprehrali, vynasnažíme sa pokračovať v nastúpenom trende. Chceme v lige získavať body aj naďalej, podarilo sa nám doma potrápiť favorizovanú Žilinu, neboli sme ďaleko od víťazstva. Najbližšie na mužstvo čaká duel v Senici, v ktorom by sme v sobotu tiež radi zabodovali," dodal Marek Trávniček.

 

Nováčik najvyššej futbalovej súťaže z Prešova figuruje v súčasnosti s jedenástimi bodmi na predposlednom 11. mieste v klasifikácii Fortuna ligy iba horším skóre za Dunajskou Stredou, naopak na posledné mužstvo poradia FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble majú Šarišania päťbodový náskok.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies