Jansrud ovládol na MS prvý tréning zjazdu

NETKY.SK • 4 Február 2015, 07:43 • 2 min
Jansrud ovládol na MS prvý tréning zjazdu

BEAVER CREEK - Favorizovaný Nór Kjetil Jansrud sa stal víťazom úvodného tréningu zjazdu mužov na majstrovstvách sveta v alpskom lyžovaní v americkom Beaver Creeku.

slovakia

left justify in out

Na obávanej zjazdovke Birds of Prey Jansrud dosiahol o 8 stotín sekundy rýchlejší čas ako Rakúšan Max Franz. Tretí skončil ďalší Rakúšan, úradujúci olympijský víťaz v zjazde, Matthias Mayer (+0,28). Solídne tréningové jazdy predviedli aj navrátilci na súťažné svahy po zraneniach Aksel Lund Svindal a Bode Miller. Tridsaťdvaročný Nór Svindal s odstupom 1,12 s skončil jedenásty a 37-ročný Američan Miller bol len dve stotinky za Svindalom dvanásty.

 

V prvom tréningu sa predstavili aj Slováci Adam a Andreas Žampovci. Adam Žampa skončil s odstupom 3,77 s na 52. mieste. Andreas Žampa, ktorý sa predstavil s vôbec najvyšším štartovným číslom zo všetkých pretekárov (72), bol v cieli na 63. priečke (+6,62). Tréning dokončilo 69 zjazdárov, až u pätnástich z nich sa objavila značka možnej diskvalifikácie. Do sobotňajších majstrovských pretekov by mali zjazdári absolvovať ešte dvojo oficiálnych tréningov. 

MS v alpskom lyžovaní - Beaver Creek (USA) - utorok - výsledky: 
Prvý tréning zjazdu mužov: 1. Kjetil Jansrud (Nór.) 1:45,62 min, 2. Max Franz (Rak.) +0,08, 3. Matthias Mayer (Rak.) +0,28, 4. Patrick Küng (Švaj.) +0,47, 5. Travis Ganong (USA) +0,49, 6. Jared Goldberg (USA) +0,63,... 52. Adam Žampa +3,77, 63. Andreas Žampa (obaja SR) +6,62. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies