Janouškov obhajca: Môj klient stále nechápe, aká je spojitosť medzi ním a kauzou

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 07:55 • 2 min
Janouškov obhajca: Môj klient stále nechápe, aká je spojitosť medzi ním a kauzou

PRAHA - Český lobista Roman Janoušek bol dnes na polícii podať vysvetlenie k hotovosti a dokumentom, zaisteným 13. júna počas domových prehliadok. Pre server Lidovky.cz to potvrdil jeho obhajca Vít Široký.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov sa polícia zaujímala o niektoré výberové konania z rokov 2007-2009, o zmluvy s magistrátom, ako aj o osoby, ktoré sa spomínajú v policajnom uznesení. "Vyšetrovatelia sa pýtali aj na pani Janu Nagyovú, v podstate na skoro všetkých. Pán Janoušek niektorých z nich pozná, niektorých nevidel vôbec, niektorých na nejakej spoločenskej akcii," uviedol pre server advokát.

 

Polícia podľa jeho slov lobistu nespája ani so 150 miliónmi korún v hotovosti, ani s kilogramami zlata, ktoré zaistila pri júnovej razii. Na túto tému nepadla podľa Širokého ani jediná otázka. "Asi majú jasno, komu to patrí," vyhlásil advokát. Detektívov tak zaujímala iba hotovosť, ktorú zaistili v Janouškovej kancelárii a v jeho vile. Lobista uviedol, že peniaze (necelý milión korún) pochádza z podnikateľskej činnosti a chce, aby mu ich vrátili.

 

Janoušek vypovedal na polícii necelé dve hodiny, ani po nich však podľa slov obhajcu nemá vo veci jasno. "Stále nechápe, aká je spojitosť medzi ním a tou prebiehajúcou kauzou," povedal Široký. Od utorka bude lobista čeliť obvineniu z trestného činu pokusu o vraždu. Týka sa kauzy, v ktorej zrazil autom cudzinku a spôsobil jej vážne zranenia po tom, čo s ním chcela diskutovať o predchádzajúcej kolízii ich vozidiel. Janouškovi hrozí v prípade potvrdenia viny súdom až 18-ročný trest väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies