Jánošíkove dni ponúkajú aj cestu po stopách Jánošíkovho pokladu

NETKY.SK • 25 Júl 2014, 18:09 • 2 min
Jánošíkove dni ponúkajú aj cestu po stopách Jánošíkovho pokladu

TERCHOVÁ - Po stopách Jánošíkovho pokladu sa môžu v sobotu (26.7.) od 10.00 h vydať v Terchovej návštevníci 52. ročníka medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni pred expozíciou Považského múzea (PM) Jánošík a Terchová.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovala Michaela Koláriková z oddelenia práce s verejnosťou PM v Žiline.
     

Vďaka množstvu indícií a kvízov môžu podľa nej hľadať poklad či raziť dukát s jánošíkovskou tematikou. „Chýbať nebude maľovanie hudobných motívov na tvár, zapletanie jánošíkovských vrkočov a tematické kreslenie kriedou. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie presunie do priestorov kinosály,“ uviedla Koláriková.
     

Doplnila, že v expozícii PM je momentálne nainštalovaná výstava, prispôsobená línii Jánošíkových dní a zaradeniu terchovskej muziky do Svetového zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva ľudstva UNESCO. „Na výstave si môžu návštevníci pozrieť tradičné terchovské hudobné nástroje – basičky, jánošíkovské husle, píšťalky, zvonce, fujary. Expozícia Jánošík a Terchová je venovaná legendárnemu ľudovému hrdinovi a jeho rodisku. Je rozdelená do niekoľkých tematických celkov, podávajúcich ucelený obraz o histórii a národopise obce Terchová, jej jadrom je však Juraj Jánošík ako historická aj legendárna osobnosť,“ dodala Koláriková.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies