POTVRDENÉ: Jankovská sa vo väzbe pokúsila o samovraždu

NETKY.SK • 2 Február 2021, 17:42 • 2 min
POTVRDENÉ: Jankovská sa vo väzbe pokúsila o samovraždu

BRATISLAVA - Advokát Peter Erdös poskytol informácie o jeho klientke Monike Jankovskej

slovakia

left justify in out

Po návšteve Moniky Jankovskej jej advokát Peter Erdös poskytol informácie, že jeho klientka sa v nedeľu mala pokúsiť o samovraždu.

 

Súvisiaci článok: Jankovská sa nedočkala vytúženej slobody. Nepomohlo jej ani rozviazanie jazyka a spolupráca.

 

 „Z môjho pohľadu je zdravotný stav mojej klientky výrazne zlý. Informovala ma, že požitie nadmerného množstva liekov bolo s jej plným vedomím a s vedomím aj následkov, ktoré to môže mať. Môžem jednoznačne povedať, že je to akt zúfalstva,“ skonštatoval Peter Erdös. Podla jeho slov je dôvodom zúfalstva  nie sú podmienky, v ktorých sa nachádza, ale túžba po spravodlivom súdnom procese.

 

img

 

„Problém je ten, že orgány činné v trestnom konaní nekonajú. Ako môže poukazovať na nezákonnosť, ktorá sa deje voči nej? Pretože päť mesiacov od posledného predĺženia lehoty trvania väzby bol vykonaný jeden jediný výsluch týkajúci sa obvinenej,“ hovorí obhajca.

 

Súvisiaci článok: Jankovskú museli z väzby transportovať do nemocnice. Je mimo ohrozenia života.

 

 Monika Jankovská bola zadržaná počas policajnej akcie Búrka a následne obvinená z prijímania úplatku a podplácania. Vo väzbe je desať mesiacov.Nedávno žiadala o prepustenie, ktoré súd zamietol aj napriek tomu, že začala vypovedať o niektorých skutkoch. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies