Janko Lehotský sa predstaví ako výtvarník

NETKY.SK • 28 November 2014, 12:45 • 2 min
Janko Lehotský sa predstaví ako výtvarník

BRATISLAVA - Bratislavské divadlo Malá scéna STU pokračuje v prezentovaní výtvarnej tvorby umelcov, ktorí sú skôr známi ako hudobníci, herci či reprezentanti iných umeleckých druhov.

slovakia

left justify in out

Po výstavách malieb od spisovateľa Daniela Heviera a fotografa Martina Levinna ponúkne divadlo v svojom sídle na Dostojevského rade 7 od 4. decembra do 7. januára výtvarné diela od populárneho muzikanta Janka Lehotského, ktorý maľuje, fotí a centrom jeho záujmu sa stal aj kameň a drevo. Agentúru SITA o tom informovala kurátorka výstavy Barbara Brathová.

 

Zážitok podľa Brathovej sľubuje už vernisáž, ktorá sa v divadle koná vo štvrtok 4. decembra o 18:00. Na slávnostnom otvorení výstavy s názvom Moje druhé ja bude Janko Lehotský nielen hrať a spievať, ale hlavne ukáže svoje výtvarné diela. "Porozprávame sa s ním o tom, prečo 'lezie do kapusty' výtvarníkom, pokrstíme jeho nový singel a premietneme krátky film dokumentaristu a režiséra, jeho syna Juraja," informovala Brathová. Súčasťou vernisáže bude prezentácia knihy Kreativita 1 - tvorivosť a vedomie od architekta Pavla Mrázka. 

 

Ján "Janko" Lehotský (1947) je slovenský spevák a skladateľ, niekdajší líder skupiny Modus. Absolvoval štúdium tanca a hry na klavíri na konzervatóriu v Bratislave a hru na husliach študoval na ľudovej škole umenia. Od skončenia štúdia pôsobí ako hudobník v slobodnom povolaní. Patrí k najúspešnejším skladateľom slovenskej modernej populárnej hudby. Začínal v skupinách Ľubo Belák sextet, Blues Five / New Blues Five a Gentlemeni. V roku 1972 nastúpil do skupiny Modus a v roku 1974 sa stal jej lídrom. "V skupine Modus sa uplatnil aj ako spevák a spomeňme jeho albumy Slávnosť úprimných slov, Úsmev, Najlepšie dievčatá. 4. decembra budeme krstiť jeho nový singel Moje druhé ja, ktorého názov súvisí aj s prezentovanou výstavou," dodala Barbara Brathová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies