Janet Jackson si pripomenula 14. výročie úmrtia Aaliyah a odkazuje jej: Milujem ťa

NETKY.SK • 26 August 2015, 15:14 • 2 min
Janet Jackson si pripomenula 14. výročie úmrtia Aaliyah a odkazuje jej: Milujem ťa

BRATISLAVA - Americká speváčka Janet Jackson si v utorok pripomenula 14. výročie úmrtia Aaliyah, ktorá tragicky zahynula pri havárii lietadla, keď mala 22 rokov.

slovakia

left justify in out

„To, čo bolo medzi nami, je posvätné, večné, čisté a bude to trvať navždy. Milujem ťa, Aaliyah. Odpočívaj v pokoji,“ stálo v rukou písanom odkaze, ktorý 49-ročná interpretka zverejnila na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter.

 

 

Okrem nej si na speváčku zaspomínali napríklad aj Timbaland či Missy Elliot.

 

 

R.I.P babegirl!!!!

Fotka uverejnená používateľom Timbo the King (@timbaland),


Aaliyah, ktorá sa preslávila hitmi ako More Than A Woman alebo Try Again, považovala Jackson za svoj idol. „Som veľkou fanúšičkou Janet. Snažím sa spomenúť ju v každom rozhovore, pretože sa s ňou chcem stretnúť a možno sa v budúcnosti dohodneme aj na nejakej spolupráci,“ povedala rodáčka z New Yorku v roku 1997 Rosie O'Donnell.


Janet Jackson má na konte desať sólových albumov, pričom zatiaľ poslednú štúdiovku Discipline uviedla na trh v roku 2008. Neskôr vydala ešte kompilácie Number Ones / The Best (2009) a Icon: Number Ones (2010). Medzi jej najväčšie hity patria single Nasty, Rhythm Nation, That's The Way Love Goes, Together Again, All For You alebo Scream, ktorý nahrala s bratom Michaelom. Na celom svete predala viac ako 160 miliónov kópií nahrávok a patrí tak k najúspešnejším speváčkam v histórii. Počas kariéry dosiaľ získala 33 Billboard Music Awards, 12 American Music Awards, päť Grammy a nominovali ju na Oscara i Zlatý glóbus. Koncom júna jej v rámci odovzdávania BET Awards udelili Ultimate Icon: Music Dance Visual Award.


Aaliyah vydala dokopy tri štúdiovky - Age Ain't Nothing But A Number (1994), One In A Million (1996) a Aaliyah (2001). Okrem spevu sa venovala aj modelingu a herectvu. Objavila sa vo filmoch ako Rómeo musí zomrieť (2000) alebo Kráľovná prekliatych (2002).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies