Janelle Monáe predstavila tracklist albumu The Electric Lady

NETKY.SK • 11 August 2013, 14:30 • 2 min
Janelle Monáe predstavila tracklist albumu The Electric Lady

USA - Nahrávka bude obsahovať 19 skladieb, pričom ako hostia sa na nej predstavia Prince, Erykah Badu, Miguel, Solange a Esperanza Spalding.

slovakia

left justify in out

Americká speváčka Janelle Monáe zverejnila tracklist svojej druhej štúdiovky s názvom The Electric Lady, ktorá vyjde 10. septembra. Nahrávka bude obsahovať 19 skladieb, na ktorých sa ako hostia objavia Prince, Erykah Badu, Miguel, Solange a Esperanza Spalding. Monáe zatiaľ z novinky predstavila dva single Q.U.E.E.N. a Dance Apocalyptic, pričom k obom vznikli aj videoklipy.

Dvadsaťsedemročná Janelle Monáe je rodáčkou z Kansas City a vo svojej tvorbe kombinuje najmä prvky žánrov soul a r'n'b, no nevyhýba sa ani folku, progresívnemu rocku či hip-hopu. Na hudobnej scéne sa pohybuje od roku 2003, keď nahrala svoj neoficiálny debutový album s názvom The Audition. Neskôr napríklad hosťovala na albume Idlewild (2006) od Outkast, následne podpísala zmluvu s Diddyho labelom Bad Boy Records a v roku 2007 vydala EP nahrávku Metropolis: Suite I (The Chase). Prvé a druhé pokračovanie tohto EP prerástlo do koncepčného albumu The ArchAndroid (Suites II And III) (2010), ktorý je jej oficiálnou debutovou štúdiovkou. V roku 2011 sa potom predstavila ako hostka v piesni We Are Young od kapely Fun, ktorá bodovala v hitparádach na celom svete. Talentovaná hudobníčka si už stihla zaspievať pred americkým prezidentom Barackom Obamom aj na udeľovaní Nobelových cien a na svojom konte má šesť nominácií na prestížnu cenu Grammy. Vlani tiež vystúpila na festivale Colours of Ostrava. 

Informácie pochádzajú z webstránky www.2dopeboyz.com a archívu agentúry SITA. 


Tracklist albumu Janelle Monáe - The Electric Lady: 
01 Suite IV Electric Overture 
02 Givin Em What They Love f. Prince 
03 Q.U.E.E.N. f. Erykah Badu 
04 Electric Lady f. Solange 
05 Good Morning Midnight (Interlude) 
06 Primetime f. Miguel 
07 We Were Rock & Roll 
08 The Chrome Shoppe (Interlude) 
09 Dance Apocalyptic 
10 Look Into My Eyes 
11 Suite V Electric Overture 
12 It’s Code 
13 Ghetto Woman 
14 Our Favorite Fugitive (Interlude) 
15 Victory 
16 Can’t Live Without Your Love 
17 Sally Ride 
18 Dorothy Dandridge Eyes f. Esperanza Spalding 
19 What An Experience



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies