Janek Ledecký zloží o úspechu svojej dcéry pieseň, brat už maľuje komiks

NETKY.SK • 26 Február 2018, 17:58 • 2 min
Janek Ledecký zloží o úspechu svojej dcéry pieseň, brat už maľuje komiks

Umelecká polovica rodiny Ledeckých zveční olympijský úspech lyžiarky a snoubordistky Ester Ledeckej. Otec Janek, spevák a skladateľ, sľúbil, že zloží pieseň, brat Jonáš už kreslí komiks.

slovakia

left justify in out

Janek Ledecký (55) začínal ako frontman rockovej skupiny Žentour, potom sa vydal na sólovú dráhu a okrem spievania napísal aj muzikály Hamlet či Galileo. Už po senzačnom víťazstve dcéry v super G povedal, že o Ester zloží pesničku a znovu to zopakoval po jej triumfe v snouborde.

 

"Mohol by mi nejakú napísať. Poď na to!" vyzvala Ledecká otca na tlačovej konferencii v angličtine a zo zadných radov sa ozvalo: "Sľubujem!"

 

Raz si cestou do olympijskej dediny púšťala kórejskú verziu muzikálu Hamlet. "To bola vážne výnimočná a dojímavá chvíľa. Teším sa, až si raz na otcovu šou v Kórei zájdeme," plánovala Ledecká. Tvrdila, že z otcových piesní má najradšej "Budu všechno, co si budeš přát" vydanú v roku 1995, keď sa narodila. "Na snouborde si však otcove pesničky nepúšťam, spievam si sama pre seba," prezradila.

 

Jej brat, výtvarník Jonáš Ledecký, už pracuje na komikse o svojej mladšej sestre. Navrhol aj dizajn kombinézy, v ktorej si superhrdinka došla pre dve víťazstvá. "Odvtedy si hovorím, že by bolo fajn, keby o mne bol nejaký komiks. Dúfam, že sa to podarí," dodala.

 

img

Ester v kombinéze od brata. Foto: Facebook

 

 

Sama má z komiksových postáv rada kapitána Ameriku, Ironmana, Supermana, Flasha alebo Visiona. Všetci by mohli v komikse s Ester účinkovať. "Dohodneme sa nejak s Marvelom," pripomenula americké komiksové vydavateľstvo.

 

Komiksoví hrdinovia majú určité naprirodzené vlastnosti. Pri Ledeckej je jasné, ktorá z nej robí dvojnásobnú olympijskú víťazku. "Jazdiť rýchlo z kopca dole," prikývla. A pod svahom berie zlato. "Áno, v cieli po mne hodia zlato," smiala sa.

 

 

img

"Kávička a fandíme do rána," vyzýval brat Jonáš fanúšikov na facebooku. Foto: FB

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona