Janek Ledecký vydáva album Na konci duhy

NETKY.SK • 30 September 2015, 13:26 • 2 min
Janek Ledecký vydáva album Na konci duhy

BRATISLAVA - Český hudobník Janek Ledecký vydáva po desiatich rokoch nový autorský album Na konci duhy.

slovakia

left justify in out

Prvé štyri skladby z neho nahral v marci tohto roku v anglickom Modern World Studios. „Bol to pre mňa obrovský zážitok, pretože som po prvý raz nahrával v Anglicku a s prvou ligou anglických muzikantov. Klavirista, ktorý na albume spolupracoval, sa napríklad práve vrátil z turné s Jimmym Somervillom,“ poznamenal Ledecký v rozhovore pre agentúru SITA. „Keď sme v Anglicku spravili prvé štyri pesničky, už sa nedalo cuknúť. Mal som zároveň rozpísaných pár nápadov a niekoľko ďalších skladieb som dokončil ešte v lete, keď sme boli s rodinou surfovať na Lefkade. No a v auguste a septembri sme to celé doladili a album je na svete,“ dodal známy hudobník, podľa ktorého je Na konci duhy najpozitívnejší album jeho kariéry.


„O mojom poslednom autorskom albume spred desiatich rokov (Ikaros, 2005; pozn. red.) všetci hovorili, že je síce veľmi pekný, ale hrozne depresívny, tak som sa teraz snažil vyhnúť tomu, aby som v pesničkách riešil svoj svetonázor. Nechcel som hovoriť o ekológii, o tom, že treba chrániť dažďové pralesy, ani o náboženstve. Myslím, že tie informácie a facky, ktoré každý deň dostávame z médií, bohato stačia. Cítim to tak, že hudba by mala robiť skôr dobrú náladu,“ poznamenal 53-ročný rodák z Prahy.

 

 

Takže o víkendu buď v sobotu v Horním Slavkově od tří, nebo v neděli v Kroměříži od půl sedmý. A TEĎ POZOR - KŘEST A PREMIÉROVEJ PRODEJ VIZ PLAKÁT.

Posted by Janek Ledecký Official on 24. september 2015


Názov albumu poňal Ledecký symbolicky. „Hovorí sa, že na konci dúhy je niečo zakopané, Íri majú na tom vybudované všetky rozprávky - podľa nich je na konci dúhy zakopaný poklad,“ priblížil autor hitov ako Proklínám či Pěkná, pěkná, pěkná. Album v produkcii Novozélanďana Grega Havera, ktorý prináša trinásť nových skladieb vrátane skrytého tracku, Ledecký pokrstí 14. októbra v pražskom Hard Rock Cafe a 27. októbra v Urban Cafe v Bratislave.


Piesne z neho odznejú i v rámci pripravovaného vianočného turné. „Na tomto albume ma najviac baví, keď ho hráme naživo, a to práve budeme na vianočnom turné. Vždy premýšľame, ako urobiť tú prvú polovicu koncertu tak, aby bola iná a teraz budeme hrať pesničky z tohto albumu. Tak ich zľahka prešpikujeme niekoľkými ultra hitmi a druhá polovica bude venovaná Vianociam,“ prezradil Ledecký, ktorý plánuje tento rok obohatiť aj svoju zvyčajnú vianočnú koncertnú zostavu. „K Nostitz Quartetu, s ktorým hráme už dvanásty raz, sme pribrali ešte klaviristu a dve vokalistky, takže to zase bude mať celé trošku nový sound. Chceme, aby to malo šmrnc,“ poznamenal hudobník.


Ledecký sa v rámci vianočného turné predstaví 18 koncertmi v Česku a na Slovensku. V bratislavskom Istropolise ho budú môcť fanúšičky a fanúšikovia vidieť 29. novembra.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona