Janek Ledecký pokrstil album Na konci duhy

NETKY.SK • 27 Október 2015, 08:10 • 2 min
Janek Ledecký pokrstil album Na konci duhy

BRATISLAVA - Český hudobník a spevák Janek Ledecký po krste v Prahe uviedol svoj prvý sólový autorský album po desiatich rokoch do života aj v bratislavskom Gorila.sk Urban Space.

slovakia

left justify in out

Album Na konci duhy s trinástimi skladbami pokrstil fľašou šampanského Janko Lehotský. „Myslím si, že to je veľmi priezračno, rafinovano uskladnené, sú tam pěkné, pěkné, pěkné pesničky. Ja tomuto CD prajem všetko dobré a aby sa páčilo. Myslím, že pesničky, ktoré tu Janek predviedol, sú vynikajúce a majú svoj ťah na bránu,“ zložil Ledeckému poklonu Lehotský. Na pódiu Ledeckému zagratuloval aj umelecký šéf vydavateľstva Brainzone Ladislav Vajdička.


Na svoj najnovší hudobný počin je známy rodák z Prahy veľmi pyšný. „Som na ten album hrozne hrdý. Šlo to tak skvelo, že mi bolo až ľúto, že som takých albumov neurobil viac,“ povedal Ledecký v rozhovore pre agentúru SITA. Začiatok nahrávania sa podľa neho odohral celkom nečakane. „V marci mi proste prišla letenka do Anglicka, kde ma čakalo zabookované štúdio s novozélandským producentom Gregom Haverom a s prvoligovými anglickými muzikantmi. Klavirista, čo mi na albume hrá, je napríklad z Manic Street Preachers a pred nahrávaním prišiel zrovna z turné s Jimmym Somervillom,“ podotkol Ledecký. „Zbytok albumu som donahrával v lete, keď som sa vrátil z dovolenky. V tom čase sa už toho ujal aj Honza Ponocný a jednu pesničku mi napísal a vyprodukoval v nej všetky gitary, basu a perkusie môj syn Jonáš Ledecký,“ priblížil známy interpret.


Na pódiu sa po Ledeckého boku počas večera predstavili hudobníci z formácie Silent Trio. Z nového albumu odohrali v spoločnej zostave štyri piesne a koncertný repertoár obohatili i nestarnúcimi hitmi ako Na ptáky jsme krátký, Pěkná, pěkná, pěkná, Proklínám, Budu všechno co si budeš přát či Všechno bude fajn. „Zahrať si s chlapcami je pre mňa úplne iná disciplína. S nimi hrám totiž unplugged a tie pesničky znejú úplne inak ako som zvyknutý s mojou kapelou. Hrozne ma to baví. Hrali sme v tejto zostave aj v lete na Hlavnom námestí v Starom meste a bolo to úžasné. A teraz sme si to dosýta užili tiež,“ povedal Ledecký. Svoje pondelňajšie vystúpenie muzikant zakončil prezentáciou videoklipu k najnovšiemu singlu Já se vracím.


Celý album si podľa jeho slov budú môcť fanúšikovia vychutnať na vianočnom turné, v rámci ktorého sa 29. novembra Ledecký predstaví aj v bratislavskom Istropolise. „Prvá polovica koncertu bude predstavenie albumu. Samozrejme, zahráme aj známe pesničky a druhá polovica koncertu budú rôzne vianočné veci. To je taká povinná jazda, na ktorú sa vždy veľmi tešíme, pretože to nehráme ako je rok dlhý,“ povedal hudobník, ktorého kapela sa tentoraz rozrastie o sláčikový Nostic Quartet a ako hostku si Ledecký zavolal aj klaviristku a speváčku Šárku Adámkovú.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies