Janek Ledecký dnes vydáva album Na konci duhy

NETKY.SK • 14 Október 2015, 13:18 • 2 min
Janek Ledecký dnes vydáva album Na konci duhy

BRATISLAVA - Český hudobník Janek Ledecký dnes vydáva nový album Na konci duhy.

slovakia

left justify in out

Novinka obsahuje dvanásť piesní, ktoré 53-ročný interpret nahrával striedavo v anglickom Tetbury a v Prahe. Prvým singlom albumu bude nahrávka Já se vracím, ku ktorej Ledecký v súčasnosti dokončuje videoklip.


„Je to prvý album, na ktorom som robil s troma producentmi,“ priblížil Janek. „Štyri veci som urobil v Anglicku, sedem ďalších s Honzou Ponocným a jednu so synom Jonášom. Každá z nich vyslovene chcela iný prístup. Tým, že sme to potom celé zmixovali v Anglicku, to dostalo jednotný tvar,“ dodal hudobník, ktorý zároveň priznal, že aj po rokoch skladá pesničky stále tak, ako keď pôsobil v kapele Žentour. „Väčšinou si sadnem ku klavíru alebo ku gitare a muzika je hotová za päť minút. Text však potom píšem aj dva dni a niekedy pokojne aj týždeň,“ povedal.

 


Novinku Ledecký pokrstí dnes v pražskom Hard Rock Café. Slovenské uvedenie do života naplánoval na 26. októbra v bratislavskom Gorila.sk Urban Space. Vstupenky na podujatie sú v predaji na webstránke www.predpredaj.sk, pričom v predaji je len 80 lístkov. Fanúšikovia a fanúšičky budú môcť hudobníka vidieť aj na plánovanom Vianočnom turné. V rámci neho sa predstaví 29. novembra v Bratislave.


Janek Ledecký pôsobil v spomínanej skupine Žentour a neskôr sa vydal na sólovú dráhu, počas ktorej vydal albumy Na ptáky jsme krátký (1992), Právě teď (1993), Jenom tak (1994), Některý věci jsou jenom jednou (1995), Sliby se maj plnit o Vánocích (1996), Mít kliku (1997) či Ikaros (2005). Vydal tiež album duetov Všichni dobří andělé (2014). Medzi jeho najväčšie hity patria skladby Proklínám, Na ptáky jsme krátký, Všechno bude fajn či Pěkná, pěkná, pěkná. Je tiež autorom muzikálov Hamlet alebo Galileo.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona