Janečka vyviazol bez trestu za zákrok na Škvarku

NETKY.SK • 22 November 2013, 10:42 • 2 min
Janečka vyviazol bez trestu za zákrok na Škvarku

TRNAVA - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) nepotrestala obrancu corgoňligového klubu Spartak Trnava Mareka Janečku za zákrok na žilinského stredopoliara Michala Škvarku v zápase 17. kola najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

DK SFZ pôvodne začala konanie voči vylúčenému hráčovi Spartaka Erikovi Sabovi, neskôr však rozhodla, že menovaný hráč bol chybne označený za previnilca a zastavila Janečkovi činnosť až do vyriešenia prípadu.

Komisia rozhodcov SFZ (KR SFZ) po zhliadnutí videozáznamu z klubovej kamery Spartaka, ktorá snímala duel z iného uhlu ako oficiálna, usúdila, že trnavský futbalista útočiaceho Škvarku nefauloval. Disciplinárka následne upustila od dištancu pre hráča. "Podnet na preskúmanie videa z druhej kamery dal Spartak Trnava, ktorý poskytol komisiám aj spomalený a sekvenčný videozáznam. Napokon to malo úspech, lebo na zázname je jasne vidieť, že Janečka sa Škvarku ani nedotkol. Sme radi, že Marek môže v sobotu proti Zlatým Moravciam nastúpiť," uviedol pre oficiálny web "andelov" PR manažér Spartaka Marek Ondrejka.

KR SFZ po preštudovaní záznamov potrestala hlavného arbitra predmetného duelu Patrika Hrčku pozastavením nominácie na tri duely. Pomocný rozhodca Matúš inkasoval trest na dve a asistent rozhodcu Bednár na jedno stretnutie. 

Nepríjemnejšou správou pre Spartak Trnava je rozhodnutie DK SFZ v prípade beka Srdjana Grabeža. Disciplinárka predbežným opatrením zastavila srbskému obrancovi činnosť za zákrok v stretnutí II. ligy s Bardejovom. Hlavný rozhodca Pavol Piatka vtedy faul neodpískal, delegát však v správe uviedol, že mal uložiť červenú kartu. Grabež v sobotu nemôže nastúpiť a výšku trestu sa dozvie na budúci týždeň po ďalšom zasadnutí DK SFZ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona