Jane Hawking sa páči ako ju zahrala Felicity Jones

NETKY.SK • 25 Február 2015, 15:43 • 2 min
Jane Hawking sa páči ako ju zahrala Felicity Jones

LONDÝN - Jane Hawking, bývalej manželke britského teoretického fyzika Stephena Hawkinga, sa páči, ako ju Felicity Jones stvárnila v životopisnej snímke Teória všetkého (2014).

slovakia

left justify in out

 Výkon 31-ročnej rodáčky z Bournville pri Birminghame bol podľa nej ohromujúci a realistický. "Premýšľala som nad tým, ako môžem byť na plátne a zároveň sedieť v kine," uviedla Hawking. Jones si za stvárnenie Jane Hawking vyslúžila nomináciu na Oscara.

 

Pochvalu za výkon vo filme si vyslúžil aj Eddie Redmayne, ktorý si v ňom zahral samotného Hawkinga. Po tom, ako mu v nedeľu v noci americká Akadémia filmových umení a vied udelila Oscara v kategórii Najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe, pogratuloval mu Stephen Hawking prostredníctvom sociálnej siete Facebook. "Skvelá práca, Eddie! Som na vás hrdý," napísal 73-ročný vedec. 

 

Snímku Teória všetkého nakrútil James Marsh podľa memoárov Jane Hawking o živote so svetoznámym vedcom. Film získal nominácie na Oscara v kategórii Najlepší film a tiež za adaptovaný scenár a pôvodnú filmovú hudbu. Okrem toho si nominácie vyslúžili aj predstavitelia manželov Hawkingových, Felicity Jones a Eddie Redmayne, ktorý napokon ako jediný nomináciu premenil na víťazstvo. Film bude mať slovenskú distribučnú premiéru vo štvrtok 26. februára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies