Jana Velďáková splnila na MSR olympijský limit do Ria

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 10:03 • 2 min
Jana Velďáková splnila na MSR olympijský limit do Ria

BANSKÁ BYSTRICA – Diaľkarka VŠC Dukla Banská Bystrica Jana Velďáková je pätnástou limitárkou spomedzi slovenských atlétov na OH do Ria.

slovakia

left justify in out

Na majstrovstvách SR v atletike využila domáce prostredie a v štvrtom pokuse dosiahla výkon 675 cm, ktorý ju kvalifikoval do Brazílie (limit 670 cm). V prvých dvoch pokusoch mala 35-ročná pretekárka prešľapy, v treťom si musela zaistiť pokračovanie v súťaži skokom dlhým 591 cm. Štvrtý jej vyšiel technicky i rozbehovo najlepšie a po výkone 675 cm získala nielen majstrovský titul, ale aj olympijskú miestenku.

 

"Som veľmi rada, že sa mi to podarilo. Už prvé dva pokusy naznačovali, že som v dobrej forme. Sama som si to však pokazila, musela som v treťom pokuse zaisťovať súťaž skokom pod šesť metrov. To bola hanba, ale nakopol ma štvrtý pokus, ktorý bol po technickej stránke veľmi dobrý. Takže môžem byť rada, že to padlo, padol mi veľký kameň zo srdca," uviedla po súťaži Jana Velďáková.

 

V Banskej Bystrici panovali dobré poveternostné podmienky. Skákalo sa v tieni, mierny vietor mali diaľkarky do chrbta. J. Velďáková v piatom pokuse dosiahla ešte výkon 654 cm, no šiesty vynechala pre menšie zdravotné problémy. "Mala som narazenú pätu, ktorá ma trošku limitovala, no nepociťovala som bolesť počas súťaže. Pri piatom pokuse som však dosadla na neodrazovú ľavačku a puklo mi v členku, takže už som nechcela riskovať. Verím, že všetko bude v poriadku, no nedokázala by som sa vyhecovať k lepšiemu výkonu v šiestom pokuse," dodala mladšia z dvojičiek Velďákových.

 

Slovensko má po MSR v atletike 15 limitárov na OH do Ria. Kvalifikačné kritériá splnili Iveta Putalová (400 m), Lucia Hrivnák Klocová (800 m), Katarína Berešová (maratón), Dana Velďáková (trojskok), Jana Velďáková (diaľka), Martina Hrašnová (kladivo), Mária Gáliková (20 km chôdza), Mária Czaková (20 km chôdza), Jozef Repčík (800 m), Matúš Bubeník (výška), Marcel Lomnický (kladivo), Anton Kučmín (20 km chôdza), Matej Tóth (20 a 50 km chôdza), Martin Tišťan (50 km chôdza) a Dušan Majdán (50 km chôdza).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies