Jana Vašková je opäť najsilnejšou ženou Slovenska

NETKY.SK • 23 Apríl 2017, 15:07 • 2 min
Jana Vašková je opäť najsilnejšou ženou Slovenska

TRENČÍN - Jana Vašková je opäť najsilnejšou ženou Slovenska, za účasti ôsmich prihlásených pretekárok v Trenčíne-Zamarovciach obhájila svoj vlaňajší triumf na súťaži v netradičných disciplínach. V areáli Športhotela Ostrov Vašková najlepšie zo siláčok zvládla všetkých päť predpísaných testov a zaslúžene sa so ziskom 40 bodov tešila z celkového prvenstva.

slovakia

left justify in out

Druhé miesto obsadila Mária Kubičková (34 b.), tretia bola už s výraznejším odstupom Viktória Balódiová (17 b.). Agentúru SITA informoval generálny manažér Slovenskej asociácie silných mužov (SASIM) Pavol Guga, ktorý ako medzinárodný rozhodca dohliadal nad regulárnosťou súťaže.

Pretekárky sa prezentovali v piatich disciplínach. Úvod patril 65 kg "klade", ktorú mali vytlačiť nad hlavu do vystretých rúk (Vašková to zvládla 12-krát, pozn.), nasledovala pneumatika na dve otočenia (ťažšiu 300-kilovú si vyskúšali a uspeli iba Vašková a Kubičková), potom nosili siláčky 150 kg jarmo na chrbte (názov disciplíny "superyoke"), ako predposlednú disciplínu absolvovali dvíhanie suda. V poslednom teste mali pretekárky vyložiť sud a tri betónové gule (60, 70 a 80 kg) na stôl, aj v tom bola najúspešnejšia Jana Vašková. .

Majstrovstvá Slovenska žien - konečné poradie: 1. Jana Vašková 40 bodov, 2. Mária Kubičková 34, 3. Viktória Balódiová 17, 4. Kristína Kužmová 13, 5. Jana Ďurčáková 12, 6. Marianna Hajduková 6, 7. Nikola Hudáková 6, 8. Eva Padová 5


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies