Jana Nečasová podala sťažnosť voči obvineniu z krátenia daní

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 16:35 • 2 min
Jana Nečasová podala sťažnosť voči obvineniu z krátenia daní

PRAHA - Bývalá šéfka kabinetu niekdajšieho českého premiéra Jana Nečasová, pôvodne Nagyová, podala sťažnosť na Najvyššie štátne zastupiteľstvo. Týka sa obvinenia z krátenia daní, ktoré voči nej vzniesli v marci, informovala dnes Česká televízia.

slovakia

left justify in out

Obvinenie súvisí s neuhradením dane z darov v celkovej hodnote takmer desať miliónov Kč, ktoré bývalá vysokopostavená vládna úradníčka dostala v rokoch 2012-13. Podľa obžaloby tak ukrátila štát o vyše 700.000 Kč, za čo jej v prípade potvrdenia viny súdom hrozí až desaťročný trest väzenia.
     

Na obvinenie Nečasovej z korupcie obžaloba nezhromaždila dostatok dôkazov.
     

Nagyovej dary, vrátane luxusných kabeliek, hodiniek a šperkov, boli predmetom preverovania od jej zadržania v júni 2013.
     

Nečasová, ktorá sa medzičasom stala ženou svojho niekdajšieho nadriadeného, čelí žalobe zo zneužitia Vojenského spravodajstva na sledovanie Nečasovej vtedajšej manželky, ale aj obvineniu z podplácania troch niekdajších poslancov vtedy vládnucej Občianskej demokratickej strany.
     

Kauza v roku 2013 zapríčinila nielen pád českej vlády, ale aj koniec politickej dráhy Petra Nečasa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona