Jana Nagyová-Nečasová odmietla na polícii vypovedať

NETKY.SK • 26 Február 2014, 17:11 • 2 min
Jana Nagyová-Nečasová odmietla na polícii vypovedať

PRAHA - Pokus českých vyšetrovateľov vypočuť dnes bývalú šéfku kabinetu niekdajšieho premiéra Petra Nečasa Janu Nagyovú, medzičasom Nečasovú, v súvislosti s možným podozrením z jej nezákonného prístupu k správam tajných služieb na Úrade vlády ČR, nepriniesol očakávaný efekt.

slovakia

left justify in out

Jana Nečasová sa síce na políciu dostavila, avšak po asi hodine okrsok v centre českej metropoly opustila bez akéhokoľvek vyjadrenia. Jej právny zástupca Eduard Bruna však informoval, že jeho mandantka odmietla na polícii vypovedať.

      

Niekdajšiu milenku a súčasnú manželku sprevádzal aj expremiér, ktorý jej podľa internetového serveru Novinky.cz robil aj osobného ochrancu a striktne spoločne s ňou odmietol akýkoľvek komentár.

      

Advokát Bruna konštatoval, že jeho klientka využila svoje právo a nevypovedala. Polícia podľa jeho informácií zatiaľ Nečasovú v tejto súvislosti z ničoho neobvinila.
      

Ako už skôr informovali české médiá, kriminalisti preverujú, či Nečasová neinformovala o obsahu dokumentov od Bezpečnostnej informačnej služby (BIS), ktoré sa mohli týkať aj aktivít niektorých podozrivých, napríklad spolupracovníkov lobistu Iva Rittiga ako jednej z osôb, ktorých sa materiály mohli týkať. Toto preverovanie prebieha v utajenom režime.
      

V najbližších dňoch by vo veci mal vypovedať na polícii aj bývalý predseda vlády ČR Petr Nečas.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies