Jana Lieskovská je na seba v práci veľmi náročná

NETKY.SK • 12 December 2016, 12:52 • 2 min
Jana Lieskovská je na seba v práci veľmi náročná

BRATISLAVA - Slovenská herečka a speváčka Jana Lieskovská je podľa vlastných slov sama sebe veľkým kritikom.

slovakia

left justify in out

„Ja som veľký kritik. Som aj perfekcionista a naozaj veľakrát sa viem vytrápiť vecami, keď zle zaspievam jeden tón alebo nepoviem nejakú repliku tak, ako chcem... Alebo ak nie je energia počas predstavenia taká, ako by som chcela - vtedy mám pocit, že to nebolo až také dobré...,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Vzápätí jej však väčšinou prichádzajú celkom opačné reakcie. „To sa hercom stáva - keď majú pocit, že zažiarili, tak odozva nie je až taká, a keď majú pocit, že to bolo zlé, tak to divák často vníma celkom inak,“ poznamenala herečka, ktorá má v súčasnosti v divadle práce viac než dosť. „Na Novej Scéne idem v podstate z hry do hry, teraz budem mať trošku prestávku - už to popravde aj potrebujem... V tejto sezóne som mala dve premiéry za sebou, bolo toho celkom veľa,“ podotkla atraktívna brunetka, ktorá sa však napriek divadlu nebráni ani ďalším ponukám. „Vážim si divadlo, v ktorom hrám, no išla by som aj točiť. Každopádne - viem, čo to obnáša a zladiť točenie s ostatnými aktivitami nie je také jednoduché. Keď nakrúcate aj hráte v divadle, tak vás to vyčerpáva a keď takto fungujete niekoľko mesiacov, už vám potom odchádza tá radosť z práce - aj keď sú to veci, ktoré milujete - koľkokrát je to potom len o tom to dobojovať... Preto si hovorím 'Áno, bola by som rada, keby prišiel aj zaujímavý televízny projekt, ale bolo by fajn, keby prišiel v období relatívneho kľudu, keď sa na to budem môcť plne sústrediť'," poznamenala Lieskovská.

 

Známa herečka si oddych zvyčajne veľmi nedopraje. „Najhoršie na povolaní herca je, že veľa vecí prichádza naraz. Je obdobie, keď sa vám darí a idete z hry do hry a prichádzajú ešte aj iné ponuky a už to nemáte kam do toho diára dávať a potom príde obdobie sucha, ako sa hovorí, ktoré treba zas v kľude ustáť a práve vtedy si oddýchnuť - lenže ja som presne ten typ, ktorý pár dní oddychuje a potom už som nepokojná, už by som aj niečo robila,“ zasmiala sa. „Teraz idem dlhodobejšie v takom rýchlom tempe a už to aj cítim, takže sa celkom teším, že budem mať teraz trošku možnosť si vydýchnuť,“ uviedla.

 

Voľné chvíle by najradšej trávila celkom sama a v pokoji. „Milujem wellness a miesta, kde je ticho a kde mám pocit, že sa ten čas na chvíľu zastaví. Aj aromaterapie mám rada. Ja som taký človek, na ktorého pôsobí vôňa, svetlo, pokoj... Keď mám voľno, tak sa väčšinou stránim ľudí aj sveta - som rada, keď môžem odísť niekam do ticha - to je naozaj ten môj priestor - nájsť si čas na seba, na dobrú knihu, ísť na nejaký koncert a byť pre zmenu ja tým divákom a len pozorovať svet...,“ uzavrela.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies