Jana Kirschner zverejnila video k remixu skladby Duch mesta

NETKY.SK • 15 December 2015, 09:11 • 2 min
Jana Kirschner zverejnila video k remixu skladby Duch mesta

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Jana Kirschner zverejnila videoklip k remixu piesne Duch mesta, o ktorý sa postarali Fallgrapp. Interpretka je s novou verziou piesne, ktorá sa nachádza na albume Moruša: Remixed (2015), veľmi spokojná.

slovakia

left justify in out

"Príjemne ma prekvapilo, čo sa z tej pesničky stalo. Frontman skupiny Fallgrapp Juraj "Jureš" Líška úplne zmenil jej atmosféru. Vniesol do nej viac poetiky a jemnosti. Je to jeden z mojich najobľúbenejších remixov na albume. Mám radosť, že sa nám celý projekt podarilo posunúť ešte o kúsok ďalej a priniesť poslucháčom na záver roka niečo nové. Páči sa mi, ako Jureš pracuje s celkovým zvukom, ako mieša farby, kombinuje, hrá sa s poslucháčom, vytvára obrazy, vrstvy. Fallgrapp sú veľmi šikovní a to čo robia, robia dobre. Som presvedčená, že ešte o nich budeme veľa počuť," povedala.

 


"S klipom som veľmi spokojná. Účinkuje v ňom aj Jureš, keďže je to v podstate jeho skladba. On jej vdýchol nového ducha a vo svete je celkom bežné, že remixéri sú hviezdami. A tak som to cítila aj ja. Jureš je hlavná hviezda a kľúčová postava tejto skladby," objasnila 36-ročná rodáčka z Martina.


O réžiu klipu sa postaral Branislav Vincze, za kamerou bol Viktor Cicko. Klip, na ktorom pracoval jedenásťčlenný tím, vznikal v bratislavskom Pop Studiu. "Klip je postavený na vizuálnych metaforách, ktoré nepriamo odkazujú na text skladby. Je to tajomná mozaika ľudí a ich portrétov. Reprezentujú snovú, nočnú atmosféru. Noc má totiž zvláštnu charizmu, pozná rôzne príbehy, múzy, je plná drsných príbehov a hriechov bez lásky a zároveň plná vášnivých emócií. Dušou nočnej ulice sú ľudia bez strechy rovnako ako ľudia z klubov," uviedol režisér. "Keď sme prvý raz počuli skladbu, ktorú nám Jana poslala, vedeli sme, že si zaslúži kvalitný vizuál. V Jurešovom podaní skladba ešte získala na akejsi tajomnosti, preto sme sa vizuálne ubrali týmto smerom," dodal kameraman.


Jana Kirschner vydala albumy ako V cudzom meste (2000), Pelikán (2002), Veci čo sa dejú (2003), Shine (2007), Krajina Rovina (2010), Moruša: Biela (2013) a Moruša: Čierna (2014). Na konte má hity Modrá, Žienka domáca, Pokoj v duši či Bude mi lehká zem, na ktorom spolupracovala s Michalom Horáčkom a Petrom Hapkom. Za album Moruša: Čierna získala Radio_Head Award v kategórii Album roka - Cena kritikov.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies