Jana Kirschner vydáva album Moruša: Remixed

NETKY.SK • 8 Október 2015, 12:53 • 2 min
Jana Kirschner vydáva album Moruša: Remixed

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Jana Kirschner dnes vydáva album Moruša: Remixed. Novinka obsahuje upravené verzie niektorých piesní z nahrávok Moruša: Biela (2013) a Moruša: Čierna (2014).

slovakia

left justify in out

S nápadom vydať túto štúdiovku prišiel speváčkin partner, hudobný producent Eddie Stevens. "Bol to práve Eddie, kto tento projekt chcel posunúť ešte niekam ďalej. V období, keď dokončoval album Hairless Toys s Róisín Murphy, často hovorili práve o remixoch. Zároveň nám ľudia začali posielať prvé remixy úplne spontánne a čoraz častejšie sa objavovali priania aj od fanúšikov, že by ich takýto album zaujímal. Objavili sme napríklad článok v prestížnom hudobnom magazíne The Wire o Jonášovi Gruskovi a jeho slovenskom hudobnom vydavateľstve LOM a začali sme sa pýtať a hľadať ľudí, ktorí by mohli priniesť do celého projektu niečo originálne a svieže. Dali sme dokopy asi 23 ľudí z celej Európy. Je to projekt, ktorý nie je typický pre slovenský trh, no práve preto si myslím, že by mohol byť zaujímavý aj pre ľudí zvonku. Verím, že sa tento album dočká aj zahraničných recenzií," prezradila interpretka.


Nahrávka obsahuje dvanásť piesní, na ktorých pracovali spomínaný Jonáš Gruska, ďalej aj András Cséfalvay, Amen Tma, Matúš Bluem, Fallgrapp, Jonatán Pastirčák alias Pjoni, duo Baláž & Hubinák, Brigante z Veľkej Británie, elektronické duo z Macedónska Herzel & Genoveva, z Poľska The Phantom a Aleksandra Grünholz a mexická multimediálna umelkyňa žijúca v Prahe Laura Luna Castillo. "Oslovili sme producentov z Ukrajiny, Macedónska, Veľkej Británie, Poľska, Mexika, Slovenska, Česka ale i Srbska. Skladby si vyberali sami z mojich dvoch posledných albumov Moruša: Biela a Moruša: Čierna, podľa toho, ako to cítili. Dali im svoj vlastný zvuk a vznikol z toho veľmi pestrý, experimentálny album. Sú to výnimoční ľudia, s mnohými z nich sme nadviazali priateľstvá a veľmi si vážim, že túto výzvu prijali," povedala Kirschner.

 


Autorom obalu je Juraj Demovič zo Štúdia Pergamen. "Myslím si, že týmto remixovým projektom sa krásne završuje celá Moruša, ktorá nás zamestnávala niekoľko rokov. Je to také posledné obzretie sa tvorcov za skladbami bielymi i čiernymi. Jana s Eddiem ešte vďaka remixom mohli zistiť, čo všetko iné môžu ľudia počuť v ich pesničkách. Na ceste máme ešte Morušu: Čiernu na vinyle, ktorá vyjde pred Vianocami," vyjadrila sa Shina z vydavateľstva Slnko Records, v ktorom si je možné novinku zakúpiť.


Tridsaťšesťročná rodáčka z Martina dnes v Banskej Bystrici štartuje Moruša: Čierna Tour 2015. Do 28. októbra sa predstaví aj v Žiline, Martine, Trenčíne, Nitre, Prešove, Košiciach a Bratislave.


Jana Kirschner vydala aj albumy ako V cudzom meste (2000), Pelikán (2002), Veci čo sa dejú (2003), Shine (2007) či Krajina Rovina (2010). Na konte má hity Modrá, Žienka domáca, Pokoj v duši či Bude mi lehká zem, na ktorom spolupracovala s Michalom Horáčkom a Petrom Hapkom. Za album Moruša: Čierna získala Radio_Head Award v kategórii Album roka - Cena kritikov.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies