Jana Kirschner si na narodeniny zaspieva s Andreom Bocellim

NETKY.SK • 4 November 2013, 10:18 • 2 min
Jana Kirschner si na narodeniny zaspieva s Andreom Bocellim

BRATISLAVA - Treťou špeciálnou hostkou na bratislavskom koncerte tenoristu Andreu Bocelliho bude speváčka Jana Kirschner. Výnimočná kultúrna udalosť sa navyše uskutoční presne v deň jej 35. narodenín, 29. decembra.

slovakia

left justify in out

"Pre mňa to nie je len vianočným darčekom, ale aj narodeninovým, keďže na koncerte zaspievam v deň svojich narodenín. O to väčšiu radosť z tohto pozvania mám,“ reagovala Kirschner. Na koncerte zaspieva dve piesne - sólovo Modrú a s maestrom duet Quizas Quizas Quizas, ktorý Bocelli naspieval s Jennifer Lopez. "Pripravujem pre divákov aj malé prekvapenie, a tak som po rokoch opäť oprášila svoju zabudnutú španielčinu, no možno skôr základy španielčiny,“ doplnila speváčka.

Na koncerte, ktorý sa uskutoční na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, vystúpia po boku jedného z najznámejších talianskych spevákov súčasnosti aj sopranistka Adriana Kučerová a muzikálová speváčka a herečka Nela Pocisková. Rovnako ako Kirschner aj ony si s Bocellim zaspievajú duety a tiež sa predvedú so sólovými skladbami. "Nemáme potvrdenú informáciu, že by sa niekedy podarilo organizátorom dostať na pódium tri domáce speváčky, aby spievali spolu s Bocellim. Bude to nepochybne veľká udalosť, veľká pocta a prezentácia našich speváčok,“ komentoval výnimočnú situáciu Peter Ďuriš z usporiadateľskej agentúry Amadeus. 

Vystúpenie bude rozdelené na dve časti. Zatiaľ čo v prvej polovici zaznejú klasické operné árie a piesne, v druhej budú dominovať popové hity z Bocelliho nového albumu Passione (2013) a tiež vianočné skladby. Bocelliho budú sprevádzať Český národný symfonický orchester pod vedením talianskeho dirigenta Marcella Rotu a tiež jeho spevácky zbor. 

Rodák z Toskánska Andrea Bocelli patrí medzi najslávnejších talianskych spevákov všetkých čias. Počas svojej kariéry predal viac než 80 miliónov kópií nahrávok, vďaka čomu je najlepšie predávaným interpretom v histórii klasickej hudby. Držiteľ viacerých rekordov sa na pódiách predstavil napríklad spolu s Lucianom Pavarottim, Plácidom Domingom, Sarah Brightman, Jennifer Lopez, Christinou Aguilerou alebo Céline Dion. Práve ona povedala, že keby mal Boh hlas a mohol spievať, znel by ako spev Andreu Bocelliho. V januári vydal spomínaný 14. štúdiový album Passione, na ktorom si zaspieval s Jennifer Lopez a Nelly Furtado a zaradil naň tiež virtuálne dueto s Edith Piaf.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies