Jana Kirschner pripravuje koncertné turné Moruša: Čierna Tour

NETKY.SK • 12 Máj 2015, 12:12 • 2 min
Jana Kirschner pripravuje koncertné turné Moruša: Čierna Tour

BRATISLAVA – Známa slovenská speváčka Jana Kirschner predstaví piesne z najnovšieho albumu Moruša: Čierna Tour. Jesennú sériu koncertov má naplánovanú v deviatich slovenských mestách, budú nimi Banská Bystrica (8.10.), Žilina (9.10.), Martin (10.10.) Trenčín (11.10.), Nitra (23.10.), Prešov (24.10.), Košice (25.10.), Komárno (27.10.) a Bratislava (28.10.). Na koncertoch zaznejú piesne Muzika, Na krídlach divých včiel či Idú z albumu Moruša: Čierna, ako aj skladby z ďalších úspešných albumov Moruša: Biela či Krajina Rovina.

slovakia

left justify in out

"Koncept tohto turné je trochu iný. Ide o modernejší zvuk spojený napríklad s video projekciou a elektronikou, no zostava kapely je veľmi podobná a divákom sa opäť na pódiu predstaví jedenásť skvelých muzikantov zo Slovenska a Čiech. Odznejú nové piesne, ale i tie staršie, ku ktorým sme sa na poslednom turné nedostali," uviedla pre médiá speváčka a dodáva: "Teším sa, že stretnem ľudí, ktorí sú nám verní a milujú to, čo robíme. Viem, že nebude jednoduché dať opäť dokopy takú veľkú kapelu. Práve preto sa s prípravami začína už v týchto dňoch. Sľubujem, že opäť prinesieme niečo nové. Tento rok hráme aj v mestách, kde sme v rámci turné Moruša: Biela neboli. Veľmi sa teším na Košice, Nitru a Komárno."

 

Jedinečný hudobný projekt Moruša rozdelila speváčka a skladateľka na dve časti – Biela a Čierna. Prvá časť vyšla v novembri 2013 a stretla sa s mimoriadne veľkým úspechom u fanúšikov aj hudobných kritikov, stala sa jedným z najpredávanejších hudobných titulov na Slovensku za rok 2013. Jana Kirschner absolvovala k albumu úspešné koncertné turné, ktoré videlo niekoľko tisíc divákov nielen na Slovensku, ale aj v Českej republike. Druhá časť projektu vyšla v októbri minulého roku a Moruša: Čierna dosiahla už mesiac po vydaní platinový status za predaj nosičov na Slovensku. Singel Muzika vyšiel celosvetovo v britskom hudobnom vydavateľstve Doubledrop. Oba albumy vyšli vo vydavateľstve Slnko records.

 

Vstupenky na jednotlivé koncerty sú dostupné prostredníctvom siete Ticketportal. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona