Jana Kirschner predstavuje pilotný singel Muzika! k albumu Moruša Čierna

NETKY.SK • 20 Október 2014, 10:57 • 2 min
Jana Kirschner predstavuje pilotný singel Muzika! k albumu Moruša Čierna

BRATISLAVA - Úspešná speváčka a hudobníčka Jana Kirschner predstavuje pieseň Muzika!, ktorou ohlasuje vydanie druhej časti projektu Moruša: Čierna. Novinka mala premiéru exkluzívne na hudobnom portáli MusicJet.

slovakia

left justify in out

Samotná speváčka označuje túto skladbu za najväčšie prekvapenie svojej hudobnej kariéry. „Skladba je o muzike, o hudbe, o láske k nej, ktorá ma sprevádza celým mojím životom a vedie všetky moje životné kroky. O snoch, ktoré som tajne snívala ako dieťa z Červenej armády v Martine. O tom, čo ma inšpiruje, povznáša, rozplače a povzbudí. Napísali sme ju spoločne s Eddiem a je to skladba netradičná už len v tom, že sa v nej poslucháč nedočká žiadnych dlhých textov. Je to doslova najväčšie prekvapenie mojej doterajšej hudobnej kariéry. Mám z nej obrovskú radosť a verím, že sa nájde množstvo ľudí, ktorí túto radosť budú zdieľať so mnou,“ opísala novinku pre médiá.
      

Pieseň Muzika! nahrávali špičkoví hudobníci v Londýne, Prahe a  Banskej Štiavnici v štúdiu Oskara Rózsu. Na bicie hral Tom Skinner, gitaru nahral Ally McNeil a perkusie Dan Darriba. Syntetizátory si zobral na starosť Eddie Stevens, ktorý je aj producentom celého projektu. Vokály opäť naspieval mužský spevácky kvartet Skety, no v nahrávke sa ukrývajú aj hlasy známych muzikantov.
      

„Je to skladba, ktorá je založená na slovíčku muzika. Spolu ju nahrávalo vyše tisíc ľudí z rôznych kútov Slovenska a Česka. Použili sme hlasy mnohých ľudí, muzikantov a priateľov. V skladbe sa objaví aj dav z koncertu z českého mestečka Protivín, kde sme koncertovali s Morušou koncom augusta,“ doplnila Jana Kirschner.
      

Singel Muzika! mal premiéru v aplikácii Music Jet, kde si ju fanúšikovia mohli exkluzívne vypočuť od piatka 17. októbra. Dnes vstupuje do slovenského éteru. Novinka Muzika! má hneď po vydaní na konte medzinárodný úspech. Je jednou z dvoch skladieb, ktoré si vybralo nezávislé britské hudobné vydavateľstvo Doubledrop a vydá ju na špeciálnom vinylovom singli v niekoľkých krajinách sveta.
      

Unikátny projekt Jany Kirschner Moruša je rozdelený na dve časti Biela a Čierna. Moruša Biela vyšla v novembri minulého roka vo vydavateľstve Slnko Records a stretla sa s obrovským úspechom nielen u fanúšikov, ale i hudobných kritikov a získala rešpekt a uznanie aj v zahraničí. Skladbu Muzika! nájdu fanúšikovia na albume Moruša Čierna, ktorý vychádza 27. októbra vo vydavateľstve Slnko Records. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona