Jana Kirschner nahrala titulnú pieseň k filmu Deti

NETKY.SK • 9 September 2014, 10:13 • 2 min
Jana Kirschner nahrala titulnú pieseň k filmu Deti

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Jana Kirschner nahrala titulnú skladbu k filmu Deti režiséra Jara Vojteka, ktorý sa dostane do kín 25. septembra. Pieseň Deti však mala premiéru už dnes, pričom speváčka k nej predstavila aj videoklip. Autormi skladby, ktorú nahrávali v Londýne, sú Kirschner a jej partner, britský hudobník a producent Eddie Stevens.

slovakia

left justify in out

"Skladba vznikla už dávnejšie. No keď mi zavolal Mátyás Prikler, producent filmu Deti, a oslovil ma s ponukou napísať titulnú skladbu pre film Jara Vojteka, povedala som mu, že mám niečo, čo by sa mohlo hodiť. Prekvapila ma ich okamžitá pozitívna reakcia. A skutočne, keď som si pozrela film, vedela som, že sme našli tú pravú pieseň, pretože to spolu dokonale funguje,“ opísala vznik skladby 35-ročná speváčka. "Pieseň svojou atmosférou a aj textom akoby tematicky uzatvárala film. Text emočne spája jednotlivé poviedky filmu a vytvára spolu s hudbou akúsi katarznú bodku za filmom,” uviedol režisér Jaro Vojtek, pre ktorého je to prvý hraný film. 

 

Videoklip k piesni Deti obsahuje aj scény zo snímky, ktorá sa venuje rôznym podobám vzťahov detí a rodičov. "Klip vznikol veľmi rýchlo, chceli sme vyzdvihnúť najmä dôležité momenty filmu a vyvolať v divákovi zvedavosť. To sa nám snáď podarilo a nielen skladba, ale hlavne film budú mať úspech. Klip sa nakrúcal a pripravoval na Slovensku, ale film je plný zaujímavých lokácií mimo územia Slovenska a najmä 'neokukaných' hereckých osobností, ktoré dodávajú jednotlivým príbehom dôveryhodnosť a uveriteľnosť. Je to hlboký, citlivý film, ktorý prináša niečo, čo sa týka každého z nás. Pretože každý sme niekoho dieťa. Jaro Vojtek je vnímavý a výborný rozprávač, skvelý filmár a navyše rodák z Martina. Som veľmi šťastná, že ma Mátyás Prikler oslovil a vznikla takáto spolupráca,“ dodala. 

 

Niekoľkonásobná Zlatá slávica Jana Kirschner vydala albumy ako V cudzom meste (2000), Pelikán (2002), Veci čo sa dejú (2003), Shine (2007), Krajina Rovina (2010) či Moruša: Biela (2013). Druhú časť albumu Moruša s podnázvom Čierna plánuje vydať 20. októbra. Na konte má hity Modrá, Žienka domáca, Pokoj v duši či Bude mi lehká zem, na ktorom spolupracovala s Michalom Horáčkom a Petrom Hapkom. So spomínaným Eddiem Stevensom má trojročnú dcéru Matildu Janušku, pričom momentálne čakajú druhé dieťa. 

 

Informácie pochádzajú od PR manažérky spoločnosti MPhilms Zuzany Kizákovej a z archívu agentúry SITA.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies