Jana Kirschner a Korben Dallas nahrali spoločnú pieseň

NETKY.SK • 2 Júl 2014, 19:03 • 2 min
Jana Kirschner a Korben Dallas nahrali spoločnú pieseň

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Jana Kirschner a skupina Korben Dallas nahrali pieseň s názvom Spolu. Text napísal Lukáš Fila, hudba je však kolektívnym dielom.

slovakia

left justify in out

Najväčšou mierou k nej prispel spevák a gitarista Juraj Benetin. Gitarovú časť vymyslel a nahral Ľuboslav Petruška z Chiki liki tu-a, ktorý je stálym spolupracovníkom kapely Korben Dallas.

 

„Odkedy som po prvýkrát počula Jurajov hlas, vravela som si, že spolu musíme niečo nahrať. Úplne ma očaril. Nemala som najmenšie pochybnosti o tom, že je to hlas, ktorý tu nebol niekoľko rokov,“ vyjadrila sa Kirschner o spevákovi Jurajovi Benetinovi. „Nevedeli sme, čo presne čakať, ale Jana nás veľmi príjemne prekvapila. Bola veľmi ochotná, sústredená a vyzerala, že ju nahrávanie baví,“ povedal Benetin. „Bola radosť spolupracovať s Korben Dallas. Majú svoj zvuk, svoj štýl, texty, ktoré sú mi blízke. Pracovať s nimi v štúdiu bolo skvelé najmä preto, že sú to ľudia, ktorých zaujíma hudba a majú skutočný talent veci posúvať ďalej,“ dodala Kirschner. 

 

K novému singlu už interpreti stihli nakrútiť aj videoklip. Réžie sa ujala dvojica GunPowder Directors, teda Jonáš Karásek a Marika Majorová. Retroklip zobrazujúci seniorskú tanečnú zábavu nakrúcali v bratislavskej Moyzesovej sieni. Autorkou nápadu je Majorová, ktorá je známa aj ako módna blogerka Tonbogirl. Za kameru sa postavili Dušan Husár a Jonáš Karásek, režisér filmu Kandidát (2013). „Klip je štylizovaný do 50. rokov, líčením aj kostýmami. V mojej role som sa cítila ako ryba vo vode. Bolo zaujímavé stať sa na jeden deň súčasťou kapely. Bola tam výborná atmosféra, všetci účinkujúci boli skvelí a pracovali naplno, aby som stihla posledné večerné lietadlo do Londýna,“ uviedla Kirschner. „Deň pred nakrúcaním sme hrali na Tatra Music Feste v Novom Smokovci a do Bratislavy sme sa vrátili asi o piatej ráno. Len to posilnilo náš pocit, že sa nám to celé len sníva. Predsa len, stáť na pódiu vedľa Jany Kirschner a mať pred sebou partiu tancujúcich seniorov nie je pre nás úplne bežný zážitok,“ dodal Lukáš Fila, basgitarista a textár Korben Dallas. 

Bratislavská kapela Korben Dallas vznikla v roku 2010. Skupinu tvoria Juraj Benetin, Lukáš Fila a Ozo Guttler. Ich debutový album Pekné cesty (2011), ktorý vznikol ako živá nahrávka z koncertu, nominovali na cenu Radio_Head Awards v kategórii Album roka – cena kritikov. Vlani kapela vydala druhú štúdiovku s názvom Karnevalová vrana, z ktorej pochádzajú skladby ako Otec, Zlatý jeleň alebo Beh. Počas tohto leta sa formácia predstaví na viacerých slovenských festivaloch, medzi ktorými nebude chýbať Pohoda, Grape, Žákovic Open či Rockscape v Banskej Bystrici. 

 

Niekoľkonásobná Zlatá slávica Jana Kirschner vydala albumy ako V cudzom meste (2000), Pelikán (2002), Veci čo sa dejú (2003), Shine (2007), Krajina Rovina (2010) či Moruša: Biela (2013). Na konte má hity Modrá, Žienka domáca, Pokoj v duši či Bude mi lehká zem, na ktorom spolupracovala s Michalom Horáčkom a Petrom Hapkom. Druhú časť albumu Moruša s podnázvom Čierna plánuje vydať 20. októbra. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona