Jána K., ktorý prepadol zlatníctvo na Obchodnej ulici zobrali do väzby

NETKY.SK • 17 Január 2014, 15:37 • 2 min
Jána K., ktorý prepadol zlatníctvo na Obchodnej ulici zobrali do väzby

BRATISLAVA - Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Bratislava I dnes zobral do väzby 52-ročného Jána K., ktorý v utorok (14. 1.) ozbrojený samopalom prepadol zlatníctvo na Obchodnej ulici v hlavnom meste.

slovakia

left justify in out

"Okresný súd Bratislava I vzal do väzby obvineného J. K. z dôvodov takzvanej útekovej a preventívnej väzby. Obvinený je z obzvlášť závažných zločinov lúpeže a nedovoleného ozbrojovania. Rozhodnutie o väzbe je právoplatné," povedal dnes pre TASR hovorca Krajského súdu v Bratislave (KS) Pavol Adamčiak. Návrh na väzobné stíhanie páchateľa podala Krajská prokuratúra v Bratislave (KP BA) vo štvrtok  16. januára a v ten deň bol aj doručený na bratislavský nižší súd.

Polícia obvinila z lúpeže a nedovoleného ozbrojovania 52-ročného Jána K. z okresu Nové Mesto nad Váhom. Lúpež si vyžiadala život majiteľa zlatníctva, zranenie jeho manželky aj samotného lupiča. "Poškodenému 66-ročnému mužovi spôsobil strelné poranenie v oblasti nohy a ruky, ktorým aj napriek vynaloženému úsiliu záchranárov na mieste podľahol. O tri roky mladšia žena utrpela strelné poranenie v oblasti ruky a zadnej sedacej časti tela a previezli ju do jednej z bratislavských nemocníc," informovala v stredu 15. januára bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová. Zranenú ženu museli operovať v nemocnici na Antolskej ulici, je mimo ohrozenia života, uviedla hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Martina Lidinská. Dodala, že zraneného lupiča previezli do nemocnice na Kramároch, operovať ho nemuseli. Podľa dostupných informácií mal poranenú nohu.

Páchateľ bol trestaný aj v minulosti, teraz mu hrozí desať až 15-ročné väzenie. Polícii sa zatiaľ podarilo zistiť, že do zlatníctva vtrhol okolo 17.00 hodiny. Ozbrojený bol samopalom, vzor 61 - Škorpión, chcel šperky a peniaze. "Za dosiaľ presne nezistených okolností obvinený vystrelil na poškodeného 66-ročného muža a 63–ročnú ženu," povedala Považanová. Obaja boli občanmi Arménska. Policajti zadržali páchateľa po niekoľkých minútach od lúpeže neďaleko miesta činu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona