Jana Gavačová žije Šansónom v príbehoch

NETKY.SK • 10 Júl 2015, 13:18 • 2 min
Jana Gavačová žije Šansónom v príbehoch

BRATISLAVA 10. júla (SITA) - Slovenskú speváčku a herečku Janu Gavačovú v súčasnosti najviac zamestnáva príprava šansónových večerov.

slovakia

left justify in out

„Aktuálne pripravujem moderované koncerty z cyklu Šansón v príbehoch. Vychádzajú z môjho prvého projektu Džez v príbehoch. Ten je o džeze a o jeho skladateľoch, o broadwayských muzikáloch, o filmoch, pre ktoré boli písané skladby, ktoré sa neskôr stali džezovými štandardmi - v podobnom duchu robíme aj projekt o šansóne. Hráme hlavne francúzsky šansón, ale ukázalo sa ako úplne skvelé rozšíriť repertoár aj o piesne z iných krajín. Zatiaľ sme okrem francúzskeho šansónu naštudovali argentínske tango nuevo, zopár moderných pesničiek speváčky Zaz a nejaký ten český a slovenský šansón. Bola by som rada, keby to bol projekt živý a rozmanitý, podporujúci kultúrnu diverzitu,“ uviedla Gavačová v rozhovore pre agentúru SITA.

 

„Ľuďom sa šansón páči, majú ho radi. S džezom je to ťažšie. Niekedy vyslovene treba, aby prehovorili slová, nie len hudba. Ale mám pocit, že za posledné štyri roky sa klubové publikum viac zaujíma aj o džez. V Džeze v príbehoch hosťovali mnohí poprední slovenskí a českí džezmeni. Peter Lipa, Adriena Bartošová, Gabriel Jonáš, Marián Ševčík, Milo Suchomel, Peter Preložník, Boris Čellár, Nikolaj Nikitin, z Prahy sme tu mali skvelého Ondřeja Štveráčka, tiež s nami vystupoval Berco Balogh, Martin Kapusník, Vlado Máčaj, Juraj Griglák, Samuel Hošek a mnoho mladých vokalistov a inštrumentalistov. Džez v príbehoch vo veľkej zostave sa bude konať výnimočne. Pravidelne robím obidva projekty v menšej zostave, to znamená v triu s kontrabasom a s gitarou. V Šansóne v príbehoch máme aj akordeón,“ priblížila mladá interpretka, ktorá priznala, že má zo svojej súčasnej koncertnej zostavy veľkú radosť. „Som veľmi rada, že naša spolupráca dospela do toho bodu, že sa vytvoril zvuk a partia, akú som vždy chcela. Teraz vystupujem s ľuďmi, ktorí dokážu zahrať to aj to a publiku sa táto rozmanitosť páči. Je to radosť,“ povedala sympatická Bratislavčanka. 

 

Najbližšie mladá speváčka predstaví Šansón v príbehoch 11. júla v hoteli Zochova chata v Modre. „Koncert sa koná v rámci Provensálskej noci. Je to krásna akcia, na ktorej sme vystupovali aj minulý rok. Júl je na Zochovej Chate levanduľový mesiac. Všade kvitne a vonia levanduľa ako v Provensálsku. Verím, že sa aj tento rok zopakuje nádherná minuloročná atmosféra. Rada chodím na Zochovu chatu. Je tam veľmi príjemne, máte pocit, že každý kamienok má svoje miesto. Veľmi pekný hotel, krásna príroda okolo, skvelé miesto na relax,“ povedala Gavačová. 


„17. júla predstavíme šansón v príbehoch v Liptovskom Mikuláši na Námestí osloboditeľov, 8. augusta v Café di Praga v Bratislave a od septembra pokračujeme v bratislavskom Film Café a v Kafé Scherz. Dvadsiateho deviateho augusta vycestujeme so Šansónom v príbehoch na festival do Veselí nad Moravou. Koncerty riešime za pochodu, keďže ide o prvý ročník Šansónu v príbehoch. Ohlasy sú skvelé. Projekt má publikum potešiť a verím, že sa nám to darí a bude dariť stále lepšie ,“ poznamenala speváčka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona