Jana Gavačová sa chce popri speve opäť venovať aj herectvu

NETKY.SK • 21 Júl 2015, 16:05 • 2 min
Jana Gavačová sa chce popri speve opäť venovať aj herectvu

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a herečka Jana Gavačová sa v súčasnosti venuje najmä svojim hudobným projektom. Ako však priznala, divadlo jej už veľmi chýba.

slovakia

left justify in out

„Tesne po ukončení VŠMU v roku 2008 som sa po náročných konkurzoch dostala do viacerých muzikálov a činoherných predstavení. Keď malo prvé z nich premiéru, ako som tak stála v zákulisí a čakala v tme na svoj výstup a došlo mi, že som nekonečne vďačná za to, kde som a že som tam, kam patrím. Táto spomienka sa mi neustále vracia a po prestávke by som sa rada opäť venovala aj herectvu,“ povedala interpretka v rozhovore pre agentúru SITA. „Pauza mi prospela. Mala som čas získať odstup a svoje skúsenosti spracovať. Na všetko treba čas. Aj na to, aby človek pochopil, čo je jeho Achillovou pätou a aby sa vedel zariadiť. U mňa to bol strach a citová zraniteľnosť. Vďaka prestávke sa ku mne vrátili priatelia, ktorí ma poznajú mnoho rokov, môžem im dôverovať a bez ohľadu na to, aký charakter hrám, vedia, kto som. Ľudia vás posudzujú podľa postáv, v ktorých vás spoznajú a tak vás aj berú,“ skonštatovala herečka a speváčka, ktorá by sa popri svojich projektoch podľa vlastných slov nebránila ani televíznym ponukám.

 

„Nevyhýbam sa ani televízii. Nakrúcanie je pre herca vlastne akoby za odmenu. Skúsenosti so seriálmi a filmami u mňa prišli veľmi rýchlo. Bola som hodená do vody a musela som plávať. Mám veľmi dobrú pamäť na texty a nemusia mi dávať umelé slzy,“ usmiala sa herečka. „Televízor nevlastním, ale moja mama mi spomínala, že stále opakujú série televíznych seriálov, v ktorých hrám. Zdá sa, že si to všimli aj návštevníci koncertov. V poslednom čase sa so mnou často prídu odfotiť a posielajú mi fotografie cez Facebook, čo je veľmi milé,” poznamenala spokojná speváčka. „Pred niekoľkými rokmi som mala možnosť hrať v seriáli dokonca hlavnú postavu. Znamenalo to asi to, že som za celý deň nemala skoro žiadnu pauzu, ale bola to super skúsenosť. Bola som zároveň nesmierne vďačná, že som na pľaci stretla svojho spolužiaka z vysokej a výborného herca Matúša Krátkeho. Po rokoch! Keď som ho videla napísaného v dispozíciách, vedela som, že je dobre. Opadol zo mňa všetok strach, či to zvládnem. Mala som pri sebe profesionála, vnímavého skvelého človeka a kamaráta,“ uviedla Gavačová. „Stalo sa mi aj to, že mojím partnerom v seriáli bol niekto, kto hral v jednej reklame a na základe toho si myslel, že je herec. V skutočnosti sa nezvládol naučiť ani text a o herectve radšej ani nehovorme,” dodala herečka, ktorú už od malička viedli k viacerým aktivitám súčasne. 

 

„Od malička robím veľa vecí a som zvyknutá na rôznorodosť. Dokonca ju asi aj potrebujem. Považujem to za výhodu,“ zamyslela sa charizmatická Bratislavčanka, ktorá momentálne popri speve, organizovaní hudobných večerov a príležitostnom účinkovaní v seriáloch píše i vlastné texty a poviedky. „Píšem do šuplíka rôzne texty, poviedky alebo texty mojich vlastných piesní a pripravujem scenáre na Šansón a na Džez v príbehoch. Je toho dosť, ale hlavne, že nás to baví,“ pousmiala sa príjemná blondínka. 

 

Jeden diel hudobného večera si podľa nej vyžaduje konštantnú prácu minimálne päť hodín denne. „A to ešte nerátam cvičenie a naštudovanie repertoára a scenára. Teraz mi s organizáciou pomáha kamarátka a snažím sa spolupracovať len s priestormi, kde mi vedia pomôcť, lebo sa často stáva, že majitelia priestorov chcú zadarmo kompletný program bez toho, aby pomohli napríklad s propagáciou, hoci tým idú sami proti sebe. Dnes sa už takejto spolupráci vyhýbam,“ priblížila Gavačová. 

 

„Veľa som sa pri organizovaní vlastných koncertov naučila. Je to dobrá škola, ale treba si dávať veľký pozor na zdravie. Po prvom polroku Džezu v príbehoch, kedy som pracovala za sedem ľudí - fundraising, manažment, scenár, dramaturgia, moderovanie, spev, účtovníctvo - som bola po zorganizovaní troch koncertov, každý pre zhruba 150 ľudí, taká unavená a vyčerpaná, že som sa z toho zotavovala minimálne dva mesiace. Ak takéto projekty človek robí sám, nie je to veru sranda. Ste neustále v strese a máte málo času na základné životné potreby, akými je napríklad spánok. A keď nespíte a musíte stále podávať výkon, vyčerpáte sily a nezvládnete to. Ja som to našťastie zvládla, ale takýmto spôsobom už fungovať nechcem,“ podotkla známa interpretka, ktorá dnes už na oddych nedá dopustiť. „Snažím sa viac relaxovať, nie vždy mi to vychádza, ale za odmenu po úspešných letných koncertoch sa teším na dovolenku k moru, na čítanie kníh, na nový repertoár na jesenné diely Šansónu a Džezu v príbehoch, na moje vlastné skladby a tiež na divadelné hry. Toto leto chcem oprášiť Shakespeara a Čechova a pomaličky sa od septembra dostať do dobrej hereckej kondície,” prezradila Gavačová, ktorá by si rada užila s priateľom aj dovolenku pri mori. „Chceli by sme ísť s priateľom na dovolenku do Grécka. Napriek situácii v krajine, vzdať sa tejto destinácie nám nejde. Lákajú nás nádherné pláže a historické pamiatky. Bola by som rada, keby sme mohli vycestovať aspoň na dva týždne, ale aj týždeň, hoci je to málo, poteší,“ dodala s úsmevom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies