Ján z Tisovca tri roky týral svojich rodičov: Polícia ho už obvinila

NETKY.SK • 26 Február 2014, 12:44 • 2 min
Ján z Tisovca tri roky týral svojich rodičov: Polícia ho už obvinila

BRATISLAVA/BANSKÁ BYSTRICA - Vyšetrovateľ z Rimavskej Soboty obvinil z týrania blízkej osoby a zverenej osoby 35-ročného Jána z Tisovca v okrese Rimavská Sobota.

slovakia

left justify in out

Obvinený najmenej tri roky fyzicky týral svojich rodičov, s ktorými býval v spoločnej domácnosti v Tisovci, agentúru SITA informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Takmer každý deň, vždy pod vplyvom alkoholu, bez príčiny oboch rodičov bil, udieral, pričom im neustále nadával. Vyhrážal sa im zbitím, vykrúcal im ruky aj nohy. V januári minulého roka napadol otca, bil ho, kopal a prestal až vtedy, keď jeho matka zavolala na pomoc suseda. 

 

Otca museli po tomto útoku hospitalizovať. V auguste 2013 napadol Ján matku, tá spadla na zem a udrela si chrbticu o debničku s drevom. V januári tohto roku priložil otcovi na krk nôž, na oboch rodičov kričal, že ich zbije. Pred pár dňami opäť vyčíňal. Najskôr začal kopať do dverí, následne prišiel k otcovi a začal ho škrtiť. Obvinený Ján vyvolával u svojich rodičov strach a spôsoboval im fyzické i psychické utrpenie. 

 

Taktiež im spôsoboval zranenia, z ktorých sa museli liečiť. Po poslednom útoku na neho rodičia zavolali políciu. V utorok polícia podozrivého muža zadržala a keďže bol pod vplyvom alkoholu, do vytriezvenia ho na polícii strážili. Vyšetrovateľ obvineného umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Za jeho konanie mu hrozí trest odňatia slobody na sedem až 15 rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona