Ján Vlasko pod drobnohľadom lekára hviezd zámorskej NHL

NETKY.SK • 21 Apríl 2016, 10:45 • 2 min
Ján Vlasko pod drobnohľadom lekára hviezd zámorskej NHL

LUBIN - Slovenský futbalista obliekajúci si dres poľského klubu Zaglebie Lubin Ján Vlasko v tomto období podstupuje rehabilitáciu po zranení v oblasti bedrového kĺbu. Na 26-ročného kreatívneho stredopoliara dozerá lekár českej hokejovej reprezentácie a viacerých hviezd zámorskej NHL Radomír Holibka.

slovakia

left justify in out

Vlasko sa zranil ešte 14. augusta 2015 v 5. kole Ekstraklasy v domácom súboji s majstrovským Lechom Poznaň (2:1). Ostatný súťažný duel odohral 22. novembra minulého roka. Počas jesene pristúpil na konzervatívnu liečbu. Keďže problémy neustupovali, v polovici januára sa definitívne rozhodol ísť pod skalpel.

 

"Rehabilitácia ide podľa plánu, robím pokroky, naberám na sile a pripravujem organizmus na tréningovú záťaž s tímom. Doteraz sa neobjavili žiadne komplikácie. Tento týždeň idem na kontrolu k lekárovi, ktorý rozhodne, ako ďalej. Sú náznaky, že mi dovolí behať. Do tréningov s mužstvom sa však zapojím až v príprave na nasledujúcu sezónu," vyhlásil Vlasko pre klubové noviny Nasze Zaglebie.

 

"V čase, keď si budú kolegovia z tímu užívať dovolenky, ja začnem ďalšiu fázu rehabilitácie. V predsezónnej príprave chcem byť stopercentne fit. Motivácia do práce mi nechýba. Keď sledujem spoluhráčov, ako si kopú loptu, mám veľký hlad po futbale," doplnil rodák z Bojníc.

 

Ortopedického chirurga Holibku mu odporučil český spoluhráč Michal Papadopulos, ktorý v minulosti pôsobil v londýnskom Arsenale či Bayeri Leverkusen. "Doktor Holibka, ktorý ma operoval, spolupracuje s českou hokejovou reprezentáciou. Je špecialistom na bedrové kĺby. Utrpel som zranenie, ktoré býva u futbalistov zriedkavé. Pritrafí sa skôr hokejistom," prezradil Ján Vlasko, ktorého v zostave dokonale zastupuje Filip Starzynski hosťujúci v Lubine z belgického Lokerenu. Skvelé výkony Starzynského si všimol aj tréner poľskej reprezentácie Adam Nawalka, ktorý ho povolal na marcové medzištátne prípravné duely so Srbskom a Fínskom. "Filip predviedol vo všetkých doterajších zápasoch veľmi vysokú kvalitu. Strieľa góly, asistuje pri presných zásahoch. Podľa môjho názoru má Starzynski najlepšiu pravačku v poľskej lige," zložil Ján Vlasko spoluhráčovi kompliment.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies