Ján Tabaček odchádza zo Slovana, upísal sa fínskemu Tappara Tampere

NETKY.SK • 20 Júl 2013, 19:02 • 2 min
Ján Tabaček odchádza zo Slovana, upísal sa fínskemu Tappara Tampere

HELSINKI - Skúsený 33-ročný obranca odohral v základnej časti KHL za Slovan 43 zápasov a na svoje konto si v nich pripísal 11 bodov.

slovakia

left justify in out

Slovenský hokejový obranca Ján Tabaček bude pokračovať v kariére vo fínskom tíme Tappara Tampere. "Tabaček je spoľahlivý tímový hráč, ktorý odohral dobrú sezónu v KHL. Do nášho tímu prinesie najmä skúsenosti," uviedol pre oficiálnu klubovú stránku šéf exekutívy Mikko Leinonen.

Skúsený 33-ročný Tabaček strávil uplynulú sezónu v drese Slovana Bratislava. V KHL odohral v základnej časti 43 zápasov a na svoje konto si v nich pripísal 11 bodov (1+10). Ďalšie dva súboje pridal vo vyraďovacej fáze proti Dinamu Moskva, no bodovo sa proti neskoršiemu víťazovi Gagarinovho pohára nepresadil.

Za Slovan hrával aj v extralige a rokoch 2003 a 2005 s ním získal majstrovské tituly. Ďalšie dva vybojoval na východe republiky s tímom HC Košice (2010, 2011), odkiaľ aj prišiel po druhý raz do Slovana. V roku 2001 ho draftoval tím NHL Anaheim, ale sezónu 2002/2003 odohral len v jeho farmárskom mužstve. Okrem slovenskej extraligy hrával aj v českej za Spartu Praha.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona