Ján Slota opäť havaroval: Odmietol fúkať a chcel ujsť z miesta nehody

NETKY.SK • 19 Január 2016, 15:30 • 2 min
Ján Slota opäť havaroval: Odmietol fúkať a chcel ujsť z miesta nehody

BRATISLAVA - Bývalý líder strany SNS Ján Slota opäť havaroval. Kontroverzný politik sa stal účastníkom havárie troch áut za obcou Lietavská Lúčka (okres Žilina) smerom na Kľačno.

slovakia

left justify in out

Podľa zistení Nového Času sa zrazili tri autá - porsche Jána Slotu, audina a ešte ďalšie vozidlo. Slota podľa svedkov odmietol fúkať.

 

„Môžeme potvrdiť, že v pondelok 18. januára v čase okolo 18.00 hodiny došlo na ceste prvej triedy medzi obcami Lietavská Lúčka (okres Žilina) a Porúbka (okres Žilina) k dopravnej nehode s účasťou troch motorových vozidiel. Podľa prvotných informácií pri dopravnej nehode k zraneniu osôb nedošlo. V súčasnej dobe vykonávame všetky potrebné úkony súvisiace s dokumentovaním dopravnej nehody a z uvedeného dôvodu nie je možné k nej poskytnúť žiadne bližšie informácie,“ informuje žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

 

Slota zrejme dostal šmyk, nabúral do osobného auta, ktoré potom ešte vrazilo do ďalšieho vozidla. Vodiči oboch áut len prekvapene pozerali, kto to šoféruje luxusnú limuzínu. "Za jej volantom bol Ján Slota, ktorý nedokázal ani rozprávať. Podľa všetkého bol opitý. Snažil sa ujsť, no zabránili sme mu v tom," povedal svedok nehody, pre Plus 1 deň.

 

Keď však videl, že sa mu nepodarí uniknúť, skúsil to inak. "Slota sa nás snažil podplatiť, aby sme nevolali políciu," dodal svedok. Samozrejme ju okamžite privolali. Muži zákona dali Slotovi fúkať, no ten to odmietol. Ako presne k nehode došlo, vyšetruje polícia.

 

Bývalého poslanca 62-ročného Jána Slotu zo Žiliny po pondelkovej nehode obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Policajti mu na mieste zadržali vodičský preukaz. Ako agentúru SITA informoval žilinský policajný hovorca Radko Moravčík, na základe vyjadrenia lekára nemohol byť obvinený muž umiestnený do policajnej cely, lekár totiž rozhodol o jeho nutnej hospitalizácii v zdravotníckom zariadení. Vodič Porsche Cayenne spôsobil pred 18:00 nehodu v katastri obce Porúbka, keď narazil do pred ním idúceho Audi A6. To po zrážke ešte narazilo do Suzuki SX 4. Vodiča Audi jednorazovo ošetrili, nikto iný nebol zranený. Vodičom Audi a Suzuki (56, 39) alkohol nezistili, vodič Porsche Ján Slota dychovú aj krvnú skúšku odmietol. Obvinenému exposlancovi v prípade dokázania viny hrozí až ročný trest. Polícia na prípade intenzívne pracuje a vykonáva všetky potrebné úkony, z tohto dôvodu nie je možné k prípadu poskytnúť viac informácií, dodal Moravčík.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies