Ján Pavol II. je iba krok od svätorečenia, pripísali mu druhý zázrak

NETKY.SK • 19 Jún 2013, 20:33 • 2 min
Ján Pavol II. je iba krok od svätorečenia, pripísali mu druhý zázrak

VATIKÁN - Vatikánsky výbor expertov prisúdil zosnulému pápežovi Jánovi Pavlovi II. druhý zázrak, v dôsledku čoho je už iba niekoľko krokov od vyhlásenia za svätého, informovala dnes talianska tlačová agentúra ANSA.

slovakia

left justify in out

Prvým zázrakom Jána Pavla II., ktorý sa narodil v Poľsku ako Karol Wojtyla, bolo vyliečenie francúzskej mníšky Marie Simonovej-Pierrovej trpiacej Parkinsonovou chorobou. Aby mohol byť svätorečený, musí byť spájaný s dvoma zázrakmi.

Teológovia zistili, že zázrak, ktorý skupina lekárov predtým označila za nevysvetliteľný modernou vedou, sa uskutočnil 1. mája 2011 - v deň, kedy bol zosnulý pápež blahorečený, uviedla ANSA.

Ich závery musí teraz potvrdiť výbor kardinálov a biskupov a dekrétom aj pápež František predtým, ako bude môcť byť Ján Pavol II. vyhlásený za svätého. Vatikán zatiaľ podrobnosti druhého zázraku nezverejnil.

Talianske médiá už celé mesiace píšu, že najpravdepodobnejším dátumom pre kanonizáciu Jána Pavla II. je 20. október. Woltylov bývalý osobný tajomník kardinál Stanislaw Dziwisz pre agentúru ANSA vyjadril "vážnu nádej", že sa táto udalosť v daný deň uskutoční.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies