Ján Mucha: Snažíme sa vyhrávať všetky zápasy

NETKY.SK • 17 Marec 2016, 16:54 • 2 min
Ján Mucha: Snažíme sa vyhrávať všetky zápasy

BRATISLAVA - Futbalistom ŠK Slovan Bratislava, ktorých vedie z lavičky cyperský tréner Nikodimos Papavasiliou, sa celkom solídne darí v jarnej časti sezóny 2015/2016.

slovakia

left justify in out

"Belasí" sú v ligovej súťaži i v domácom pohári naďalej v hre o celkové prvenstvo. Napriek ostatnému minulotýždňovému zaváhaniu v Zlatých Moravciach (výsledok 0:0) predĺžili hráči Slovana šnúru bez prehry vo Fortuna lige už na 15 zápasov (naposledy podľahli pred šiestimi mesiacmi 12. septembra 2015 v Žiline domácemu MŠK 0:3, pozn.): v tabuľke sú druhí s odstupom šiestich bodov na úradujúceho majstra a lídra klasifikácie AS Trenčín. Výbornú ligovú bilanciu môže bratislavský klub zlepšiť v prípade nedeľňajšieho úspechu v 24. kole na Pasienkoch proti Spartaku Myjava, tretiemu tímu klasifikácie najvyššej súťaže. V Slovnaft Cupe zvládli futbalisti ŠK Slovan rozstrel z "bieleho bodu" v Senici (4:3) proti domácemu FK (v riadnom hracom čase bolo 1:1) a postúpili do semifinále, v ktorom si už na dva zápasy zmerajú sily s MŠK Žilina (termíny 5. a 12. apríla).


"Náš predsezónny cieľ bol dostať sa čo najvyššie v lige aj pohári. Snažíme sa plniť tieto ambície a vyhrávať všetky zápasy. Nič ľahké nás nečaká ani v nedeľu proti Myjave. Verím však, že to zvládneme víťazne," citovala oficiálna internetová stránka Slovana vyjadrenie brankára Jána Muchu. Tridsaťtriročná opora bratislavského mužstva medzi žrďami sa dvoma zákrokmi v jedenástkovej "lotérii" v Senici, ktorými vytlačil pokusy domácich realizátorov Šimona Šmehyla a Jozefa Dolného na bránkovú konštrukciu, výraznou mierou postaral o postup do semifinále Slovnaft Cupu. "Viac-menej som tušil, kam pošle hráč penaltu. Dá sa to vyčítať z jeho pohybu a rozbehu. Nechcem špekulovať, že som expert na jedenástky. Podarilo sa mi chytiť dve, jedna bola ešte na ruke. Škoda, že prešla do bránky," skonštatoval slovenský reprezentant a účastník majstrovstiev sveta 2010 v JAR.


Ján Mucha si vo Fortuna lige v drese Slovana Bratislava drží čisté konto už 400 minút, naposledy vyberal loptu zo siete 6: decembra 2015 v domácej jesennej derniére v 19. kole proti Žiline, keď ho prekonal Nermin Haskič.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona