Ján Laco: Chceli sme dosiahnuť viac

NETKY.SK • 19 Február 2014, 10:02 • 2 min
Ján Laco: Chceli sme dosiahnuť viac

SOČI - Podľa brankára slovenskej hokejovej reprezentácia Ján Laca je hlavnou príčinou prehry s Českom (3:5) v utorkovom kvalifikačnom zápase o postup do štvrťfinále na ZOH 2014 v Soči zbabraná prvá tretina.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V nej Slováci inkasovali až tri góly, na začiatku druhej dvadsaťminútovky pridali Česi štvrtý a so zverencami Vladimíra Vůjtka to nevyzeralo "ružovo". Tri góly do bránky Ondřeja Pavelca napokon už len zmiernili neúspech, ktorý podčiarkol presným zásahom pri power-play Plekanec.
"Absolútne sme nezachytili začiatok. Česi chodili do plných do nášho pásma bez nejakého odporu a potom sa to ťažko bránilo. Zápas sme si bez debaty prehrali v prvej tretine," zhodnotil 32-ročný gólman po vyradení tímu SR z olympijského turnaja. 

Najmä po prvej tretine bolo slovenské mužstvo zrelé na "uterák", po prestávke sa napriek ďalšiemu inkasovanému gólu hra výrazne zlepšila. "Všetci sme aj dnes chceli, ale Česi nás v úvode zaskočili. Mali lepší pohyb a to rozhodlo. Nechceli sme z tohto zápasu vyjsť zle. V kabíne sme si povedali, že rovnako ako Česi môžeme streliť tri góly aj my. Dali sme sa dokopy a chceli sme to aspoň skúsiť. Za stavu 3:4 sme mali veľkú šancu. Škoda, že prišlo vylúčenie a už sme to nedotiahli," poznamenal rodák z Liptovského Mikuláša.

 
Hrdina MS 2012 nemá príjemné pocity. "Je to veľké sklamanie, veď ide o olympijský turnaj. Určite sme chceli dosiahnuť viac. Nevyhrali sme ani jeden zápas, naše vystúpenie nemôžem hodnotiť pozitívne," dodal Ján Laco. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona