Ján Kozák: Mužstvo, ktoré vedie 2:0, by malo zvíťaziť

NETKY.SK • 16 Október 2013, 10:12 • 2 min
Ján Kozák: Mužstvo, ktoré vedie 2:0, by malo zvíťaziť

RIGA - Futbalisti slovenskej reprezentácie iba remizovali 2:2 s výberom Lotyšska v utorňajšom stretnutí v Rige v závere neúspešnej kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá sveta do Brazílie.

slovakia

left justify in out

Zverenci Jána Kozáka pritom po vydarenom prvom polčase viedli 2:0, ale nezvládli úvod a záver druhej polovice stretnutia: vyrovnávajúci gól inkasovali v nadstavenom čase, keď domáci potrestali nedôsledné bránenie slovenskej obrany po rohovom kope. "Mužstvo, ktoré vedie po prvom polčase 2:0, by malo dotiahnuť duel do víťazného konca. Nemôžeme byť spokojní. V prvom polčase sme ukázali kvalitu aj srdce, v druhom to nebolo ono. Malo to však objektívne príčiny, viacerí naši reprezentanti nehrávajú pravidelne v kluboch, prejavili sa zápasové a kondičné resty," podotkol Ján Kozák. 

Góly slovenského mužstva dali v 9. min Martin Jakubko a o sedem minút neskôr Kornel Saláta. Obaja skórovali hlavičkami po rohových kopoch Tomáša Kóňu. "V prvom polčase sme boli kompaktní, dobre sme kombinovali, dali dva krásne góly po štandardných situáciách. Mali sme aj ďalšie možnosti, hráči boli aktívni, pohybliví. V závere prvého dejstva však domáci pritvrdili, na čo som hráčov počas prestávky v kabíne upozorňoval, aby boli mužnejší. Dostali sme zbytočný gól hneď v úvode druhého polčasu, domácich tento úspech nakopol a hýrili aktivitou. Vyhrávali súboje, my sme strácali ľahké lopty," hodnotil 59-ročný kouč SR, pre ktorého to bol štvrtý kvalifikačný duel MS 2014 na lavičke SR: po víťazstve v Bosne a Hercegovine (1:0), prehre s týmto súperom doma (1:2) a nezdare v Grécku (0:1) si pripísal na konto tentoraz nerozhodný výsledok. 

Slováci obsadili v kvalifikačnej G-skupine tretiu pozíciu s 13-bodovým ziskom. Priamo na MS 2014 postúpila Bosna a Hercegovina, v novembrovej baráži sa predstaví druhé Grécko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies